≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petkoviću "prekipelo": Svečlja, prestani sa lažima!

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj", navodi Petković

  • 62
Petar Petković Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković poručio je danas ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji da prestane sa lažima i naglasio da je njegova namera da optuži Beograd za navodnu umešanost u događaje u selu Banjska.

"Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj, a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je laž "papir koji je Svečlja danas objavio kao nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske".

"To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove 'lista pakovanja'. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva", objasnio je Petković.

Dodao je da je Svečlja lagao i za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smešten na VMA, kao i da je u Banjskoj zaplenjeno navodno vozilo Žandarmerije, navodeći da je reč o vozilu "za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom vojskom ni policijom".

"Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina. Zato Svečlja, prestani sa lažima", poručio je Petković.

(Telegraf.rs)

Video: Upad kosovske policije na teritoriju Centralne Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    27. septembar 2023 | 18:00

    КФОР да обезбеди излазне коридоре за прелазак Срба са Косова и Метохије у цивилизацију. У централну Србију. Курти и његови екстремисти су последњи злостављачи и убице српског народа на КиМ. Нека Квинта и ЕУ нађу друге статисте за батинање у лажној држави.

  • Srđa

    27. septembar 2023 | 17:50

    Priština se služi obmanama.

  • PR 1

    27. septembar 2023 | 17:52

    Vodi politiku svoje države a prepusti drugima da sami brinu o svojim državama,neka Srbi budu lojalni svojoj državi Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA