≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokat Milana Radoičića pročitao njegovo saopštenje: Jedini razlog represije na KiM je etničko čišćenje Srba

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokat Goran Petronijević obraća se javnosti

  • 56
Advokat Goran Petronijević, KZŠ Foto: Milena Đorđević

Punomoćnik Milana Radoičića potpredsednika Srpske liste, advokat Goran Petronijević obraća se javnosti. Radoičić je podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste, spreman da se odazove pozivu srpskih organa. Advokat je dodao i da informacija o zdravstvenom stanju Radojičića nije bila tačna, nije bio povređen, niti ranjen.

On je pročitao saopštenje Radoičića u celosti:

- Zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska. Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter nitii nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem - poručuje Radoičić.

On ističe da o tome nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, kao ni iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohiji.

- Niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora Kurtijevom teroru - tvrdi Radoičić.

- Ovde je sultan znamo ko i ko su kabadahije. Uporedite istoriju nekad i sad, i biće vam jasno. Ovo što se događa dole... Videli ste borbena kola ispred obdaništa. Sve je pod pojačanom represijom. Razlog je stalni napor prištinskih organa u nepoštovanju sporazuma, a radi etničkog čišćenja Srba - navodi Petronijević.

- Ovo je rovita situacija i može da eskalira. Neka saznanja ukazuju na to da dvojica od trojice nisu stradala na "regularan način", odnosno u obračunu, nego da su naknadno streljani, "overeni" - upozorio je.

Na pitanje gde je Milan Radoičić, advokat je odgovorio novinarki:

- On je odabrao ovaj način da se obrati javnosti. Ko je rekao da se krije? On me je ovlastio da pročitam njegovo saopštenje. Mene štiti advokatska tajna i ja vam neću reći gde je. Dostupan je organima, ali se iz bezbednosnih razloga nije pojavio - istakao je na kraju.

Podsetimo, Kosovska policija u oklopnim vozilima jutros se pozicionirala ispred vrtića "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici.

Naoružane do zuba, s prstom na obaraču, deca, kao i zaposleni ispred vrtića gledaju prizor koji ledi krv u žilama.

Do nasilnog upada od strane specijalnih jedinica Kosovske policije jutros je došlo i u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

Elek kaže da su specijalci Kosovske policije još uvek u bolnici i da vrše pretres, što izaziva uznemirenost kod zaposlenih ali i kod pacijenata.

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    29. septembar 2023 | 14:24

    Kurti zeli i ima cilj da na KIM ne bude ni jednog jedinig Srbina

  • Andrej Petrović

    29. septembar 2023 | 17:37

    MR je rođen i ceo život je proveo na KiM. I od početka je predvodio Srbe u odbrani severa KiM od šiptara. Pa šta mislite...da bi sever KiM opstao, da nije bilo ljudi kao što su MR?! Pa ne bi! Prošao bi kao i ostali delovi KiM. Još nešto da znate! MR može da živi gde hoće, ali je otišao da organizuje i brani svoj narod i svaka mu čast na tome! I na kraju, da znate da Srbi sa severa KiM neće dati svoja ognjišta makar do zadnjeg izginuli! Živela Srbija!

  • Ana

    29. septembar 2023 | 14:34

    Kurti ne želi ni jednog Srbina na KiM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA