Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne tražimo mi tuđe, mi branimo naše": SPS čvrsto stoji iza Republike Srpske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivica Dačić je istakao da je BiH nastala u Dejtonu

  • 1
Nikola Tesla i Mihajlo Pupin na novim poštanskim markama Foto: Milena Đorđević

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je na današnjem sedmom Saboru SNSD-a u Doboju da Srbija i njegova partija čvrsto stoje iza Republike Srpske i njenog predsednika Milorada Dodika i naglasio da Srpska nikome nije poklonjena i da je nastala na borbi srpskog naroda i žrtvama koje je podnela.

- I danas smo suočeni sa raznim slučajevima revizije istorije i vi ste ovde suočeni sa problemom osporovanja postojanja Republike Srpske. Mnogi danas govore da su problem Srbi u BiH i u Republici Srpskoj ali - ne, problem je ako se ne poštuje Dejtonski sporazum i ravnopravnost sva tri naroda - i srpskog i hrvatskog i bošnjačkog, i oba entiteta - i Republike Srpske i muslimansko-hrvatske federacije - rekao je Dačić.

On je istakao da je BiH nastala u Dejtonu, za to je garant i Republika Srbija i "zato niko ne sme da dira Republiku Srpsku po Dejtonskom sporazumu".

Dačić je poručio da svi narodi u BiH treba da traže zajedničke imenitelje zajedničkog života da živimo u miru koliko god možemo.

Dačić je ocenio da međunarodni pritisci treba da budu usmereni prema onima koji žele unitarnu BiH, što, kako je naveo, neće moći.

- Mi imamo problem da trebamo nekome da se pravdamo zašto Srbija ne želi da prihvati teritorijalni integritet Kosova, a niko se ne pita kako je i zašto narušen teritorijalni integritet Srbije. Zato je Srbija čvrsta u svojim stavovima, jer brani sebe, i svako od nas je deo tog prostora. Ja sam rođen na Kosovu i vi ste ovde rođeni u Srpskoj i ne tražimo mi tuđe, mi branimo naše - poručio je Dačić

(Telegraf.rs)

Video: Dvodnevni Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    1. oktobar 2023 | 09:29

    Nemojte samo vi komunjare da nas branite... Vidimo kako Kosmet prolazi sa vašom odbranom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA