Vreme čitanja: oko 1 min.

Grenel optužio Salivena i Blinkena za plasiranje lažnih informacija o trupama na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grenel je juče optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM

  • 2
Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Predsedništvo Srbije Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, upitao je danas zašto novinari u Beloj kući dozvoljavaju savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu i portparolu Bele kuće Džonu Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

- Zašto novinari Bele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa između Kosova i Srbije - naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter), komentarišući tekst objavljen na portalu "Pavlović tudej" pod naslovom "Predsednik Srbije odbacio tvrdnje Bele kuće: Slanje trupa na administrativnu liniju Kosova je čista laž".

Grenel je juče optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika.

Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima. (Kraj) pak/tnj

(Telegraf.rs)

Video: Kolona oklopnih vozila kosovske policija i naoružani specijalci svuda oko KBC Kosovska Mitrovica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA