Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Samo oni koji ništa ne znaju misle da smo hteli da uđemo i zauzmemo sever

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nismo dovodili ono što uobičajeno radimo, nekoliko tenkova i vozila, nego neka sofisticirana oružja

  • 27
Aleksandar Vučić Printskrin: TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da smatra da je zahtev iz Vašingtona da Beograd povuče vojsku sa granice sa Kosova došao zato što Srbija prvi put na administrativnu liniju nije dovela uobičajeno naoružanje, već sofisticirano, kojim je Vojska Srbije ozbiljno osnažena i poručio da oni koji misle da je Srbija planirala sinhronizovano sa dešavanjima kod Banjske da uđe i zauzme sever, ništa ne znaju.

"Shvatio sam o čemu se radi, nije to bio toliki broj ljudi, bio je nešto veći, ali ne zabrinjavajući, maksimalno smo imali 8.400 vojnika, pre godinu dana imali smo 14.000 i tada nam ništa nisu rekli, po sporazumu iz 2001. imamo slobodan pristup bez restrikcija kopnenoj zoni bez obzira na opremu i naoružanje", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je to rekao gostujći na TV Hepi na podsećanje voditelja da je u upravo završenom intervjuu za Si En En prvo pitanje bilo ono šta je američki državni sekretar Entoni Blinken od njega tražio nakon dešavanja u Banjskoj.

"Mislim da je neke ljude tamo, ne mogu da kažem da je jedna mala zemlja nekoga uplašila, ali pomalo zabrinula, to što smo prvi put doneli neka od sofisticiranog naoružanja. Nismo dovodili ono što uobičajeno radimo, nekoliko tenkova i vozila, nego neka sofisticirana oružja, a Srbija je ozbiljno osnažena, to mislim da je bio razlog", rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da je Srbija odmah pokušala da ih razuveri.

"To smo učili ne zato što se bilo koga plašimo ili što bilo ko ima pravo da se meša u ono što radimo u okviru naših nadležnosti, već zato što nam nije potrebna takva tenzija koja ničemu ne služi, a opet u svakom trenutku možemo svoju administrativnu liniju i vitalne interese da ostvarujemo", rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da nije shvatio o čemu je bila reč, ali da je moguće da su poverovali da je bio plan da sinhronizovano uđemo i zauzmeo sever.

"Što bismo to radili. Da vam otkrijemo - naši planovi, a uvek morate da imate planove za sve gde vas neko napada, i gde i kako odgovarate, iznenadili biste se - naš prvi odgovor nije sever Kosova. Prosto neki ljudi misle da nešto znaju, a ništa ne znaju i objašnjavaju nam kako su bili veći planovi sa 30 ljudi", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Na nama je da sačuvamo mir i da ne dođe do krvoprolića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T_e_o

    2. oktobar 2023 | 22:29

    Tu smo da zastitimo svoj narod, a ne da bilo koga napadamo

  • Vlada

    2. oktobar 2023 | 22:27

    Srbija brani svoj narod i svoju teritoriju KIM.

  • MarijaM

    3. oktobar 2023 | 06:58

    Dokle god je Kurti taj koji rukovodi policijom za Srbe nema mira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA