Dačić: Putin i Medvedev uskoro u Srbiji!

Kad god došli, dobrodošli su, jer dolaze kao prijatelji - poručio je srpski premijer i dodao da u decembru on ide u Rusiju povodom početka izgradnje gasovoda "Južni tok"

  • 0

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će predsednik i premijer Rusije Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev uskoro posetiti Srbiju. Iako nije mogao da precizira kada ruski zvaničnici dolaze, jer u decembru počinje izgradnja gasovoda "Južni tok" u Rusiji, Dačić je istakao da su uvek dobrodošli, jer "dolaze kao prijatelji".

Mi očekujemo i posetu ruskog predsenika Putina i ruskog premijera Medvedeva, ali ti datumi nisu vezani za sam događaj otvaranja "Južnog toka". Voleli bismo da to tako bude, ali sigurno da će otpočinjanje radova u Ruskoj federaciji za samog ruskog predsednika biti prioritet. Kad god došli, dobrodošli su, jer dolaze kao prijatelji - poručio je srpski premijer.

Dačić je za portal Pinkonlajn rekao da u decembru ide u Rusiju povodom početka gradnje "Južnog toka" u toj zemlji. On je dodao da je u Srbiji sve spremno za početak gradnje deonice koja će prolaziti kroz ovu zemlju.

-  U decembru će početi izgradnja "Južnog toka" u Rusiji i tim povodom ja ću biti tamo, to će biti u okolini Krasnodara, gde će biti premijeri svih država kroz koje "Južni tok" prolazi. Planirano je da i mi, iz tih simboličkih razloga, a i zato što je kod nas već sve spremno,  probamo da što pre otvorimo radove na izgradnji "Južnog toka" - istakao je premijer.

(M. S. / Izvor: Pink Onlajn)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA