≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivan Stoilković: "Otvoreni Balkan" ili “AlMaКos”

Vreme čitanja: oko 1 min.

Videli smo šta se dogodilo prilikom dolaska Aljbina Кurtija u Makedoniju. Građani nisu glupi i dobro znaju šta se dešava

  • 0
Ivan Stoilković Foto: Privatna arhiva

Lider Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković reagovao na izjavu Bujara Osmanija da bi Makedonija trebalo preispitati svoje učešće u inicijativi “Otvoreni Balkan” ako se dokaže da je Srbija umešana u događaje u Banjskoj, cinično rekavši da nema potrebe o nikakvom preispitivanju, da je Open Balkan prošlost i da je vreme da se Severna Makedonija direktno uključi u jednu staru inicijativu Albanaca zvanu “AlMaКos” kao idealno rešenje.

Stoilković ističe da u ovom slučaju ne postoje objektivni kriterijumi, već samo politika.

"Reč je o čistoj politici. Ljudi su svesni i dobro razumeju o čemu se radi. Veoma neozbiljnu izjavu pre neki dan dao je i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski kada je rekao da se eventualni sukob na Кosovu neće preliti na Makedoniju. Pa ću sada ja pitati predsednika: da li bi se u slučaju konflikta makedonski Albanci aktivno uključili u događaje? I ako je odgovor potvrdan u milion opcija, kako je onda moguće da Makedonija ne bude direktno uključena u sukob u kome učestvuju njeni građani i kako je moguće u takvom slučaju da Makedonija ne naruši odnose sa Srbijom? Videli smo šta se dogodilo prilikom dolaska Aljbina Кurtija u Makedoniju. Građani nisu glupi i dobro znaju šta se dešava. Zato političari treba da daju izjave koje imaju barem elementarnu logiku. Nije sve gola politika, već ima nešto i u logici", naveo je u pisanoj izjavi Ivan Stoilković.

Bez saradnje i dobrih odnosa sa Srbijom, dodaje Stoilković, zamagljena je i neizvesna perspektiva Makedonije i makedonskog naroda, ma ko kako tumačio ovu izjavu.

"Logička provera činjenica u celosti potvrđuje sve ovo što pričam. U suprotnom možda bi "AlMaКos" bio ozbiljnija perspektiva Makedonije i makedonskog naroda, kad bi se zezali, naravno. Pitanja moraju imati objektivne odgovore, bez šarenih laži i ulepšavanja", zaključio je Stoilković.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić dočekao Ramu i Dimitrova, sledi susret s privrednicima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA