Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo napad na Izrael: Poznato da li među žrtvama ima naših građana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po dosad do dostupnim zvaničnim podacima, među dosadašnjim žrtvama napada nema državljana Srbije

  • 4
Izrael napad Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije osudilo je  napad na Izrael koji se dogodio u ranim jutarnjim satima.

- Stojimo uz građane Izraela u ovom teškom času. Duboko saosećamo sa porodicama žrtava i najsnažnije osuđujemo svaki vid terorizma i nasilja. Odustajanje od nasilja je jedini put napred. Ministarstvo spoljnih poslova s pažnjom prati dešavanja u Izraelu i u kontaktu je sa Ambasadom Republike Srbije u Tel Avivu, kao i našim počasnim konzulom Aleksandrom Nikolićem, kako bi našim državljanima bilo omogućeno pružanje konzularne i svake druge vrste pomoći - navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, po dosad do dostupnim zvaničnim podacima, među dosadašnjim žrtvama napada nema državljana Srbije.

- Naši predstavnici u Izraelu u stalnom su kontaktu sa nadležnim izraelskim službama, o čemu redovno izveštavaju MSP. Takođe, u kontaktu su i sa grupama državljana Srbije koji turistički borave u toj zemlji, kao i sa našim državljanima nastanjenim u Izraelu, kojima se trude da pruže sve potrebne informacije i podršku. S tim u vezi, savet svim državljanima Republike Srbije koji se nalaze na teritoriji Izraela, sa boravkom ili u poseti, je da prate instrukcije nadležnih organa pozadinske zaštite, koje podrazumevaju boravak u propisnom javnom ili kućnom skloništu tokom raketnog napada, odnosno ostanak kod kuće ili u hotelskom smeštaju dok javna bezbednost ne bude osigurana - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    7. oktobar 2023 | 18:52

    Ok. Treba osuditi. Da li ste osudili napade izraela?

  • Slavica

    7. oktobar 2023 | 19:05

    Živim u Jordanu I svakodnevno gledam kako izraelci maltretiraju i ubijaju palestinski narod pa prekipelo im dosta više a ceosvet gleda i cuti

  • ime

    7. oktobar 2023 | 19:20

    Osudili? Izrael je isto sto i kosovo, samoproglasena drzava na tudjoj teritoriji! Dakle sad psudjujemoNekoga sto zeli svoje da vrati i sto zeli svojim ljudima da obezbedi bolje uslove. Isto tako i nas sve drzave osude kad uradimo nesto na kosovu jernoni kosovo dozivljavaju kao izrael, kosovo je za njih sad drzava ne opterecuju se tim sta i kako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA