≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić: Opasni Kurtijev hibridni rat ne prestaje uprkos pozivima iz SAD i EU

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambasador je naveo da se nastavilo ''neviđeno gomilanje Kurtijevih specijalnih snaga'' na severu KiM

  • 32
Banja Luka Banjaluka, proslava Dana Republike Srpske, Marko Đurić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Opasni hibridni sukob premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa Srbijom ne prestaje, i to uprkos ponovljenim pozivima iz SAD i EU, izajvio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Govoreći o optužbama ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje o navodnoj povezanosti sa događajima u Banjskoj sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, Đurić je ocenio da je reč o još jednom eskalacionom koraku.

''Kurtijev opasan hibridni sukob sa Srbijom nema predaha - uprkos ponovljenim pozivima iz SAD i EU. U još jednom nizu eskalacionih koraka režima Aljbina Kurtija - na meti se našao Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a Kurtijev režim iznosio je oštre lažne optužbe u cilju daljeg ocrnjivanja Srbije i delegitimizacije njene vlade. Istovremeno na terenu se svakodnevno nastavlja vladavina terora - danas su Kurtijeve snage uletele u kola hitne pomoći i sprečile isporuku vitalnih namirnica u medicinsku ustanovu'', napisao je Đurić na svom nalogu na mreži X.

Ambasador je naveo da se nastavilo ''neviđeno gomilanje Kurtijevih specijalnih snaga'' na severu KiM, što je u suprotnosti sa članom 9 Briselskog sporazuma.

''Oni su juče izveli trenažne letove bespilotnih letelica-ubica iznad Đakovice, čime su 20. mesec zaredom nastavili neviđeno gomilanje Kurtijevih specijalnih snaga na severu Kosova mimo člana 9 Briselskog sporazuma. Kurti iz dana u dan, mesec za mesecom, demonstrira celom svetu da nije partner za normalizaciju, da nikada ne planira da ispuni obavezu formiranja Zajednice srpskih opština i da želi da svi Srbi odu'', naveo je Đurić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić iz Njujorka: "Posle pretnji Kurtija Srbi će da pate i plate, tražićemo hitnu sednicu SB UN"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    8. oktobar 2023 | 23:39

    Albanski teroristi iz Prištine, su dotakli dno jer koriste decu da napadnu Vučića i Srbiju.

  • Caca

    9. oktobar 2023 | 05:49

    Nećemo da padnemo ni na kakve Kurtijeve provokacije,jer želi da nas uništi ali mi mu to nećemo dozvoliti!

  • Caca

    9. oktobar 2023 | 05:52

    Kurti je terorista koji nas uporno provocira,ali nikada nećemo pasti na njegove zle provokacije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA