Vreme čitanja: oko 1 min.

Hil: "Moramo da znamo šta se tačno dogodilo na KiM"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambasador je naveo da je neophodan i politički dogovor za Kosovo koji se sastoji iz nekih elemenata

  • 17
Nikola Tesla i Mihajlo Pupin na novim poštanskim markama Foto: Milena Đorđević

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da lično smatra da moramo da znamo šta se tačno dogodilo na KiM, kako se nešto slično više ne bi ponovilo, piše Tanjug.

"Bez političkog dogovora i političkih perspektiva ne možemo da krenemo napred i da rešimo ovakve probleme", kazao je on novinarima na Regionalnoj konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništu "SPLET Tech konferencija".

On je naglasio da jedan od elemenata političkog rešenja za KiM treba da bude regionalna perspektiva, odnosno regionalni pristup rešavanju problema i da ljudi uspostave poverenje i rade na problemima zajedno.

"Smatram i da neki političari treba da dođu i vide kakav je pristup rešavanju problema na Kosovu", dodao je Hil.

Ambasador je naveo da je neophodan i politički dogovor za Kosovo koji se sastoji iz nekih elemenata, a to su kako je kazao Asocijacija Srpskih opština, kao i jedna šira slika i šira perspektiva za Kosovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    10. oktobar 2023 | 13:25

    Dogodilo se to da ste podrzali teroriste i odcepili deo Srbije koji je od tad okupiran vojskom zlocinackog nato pakta i preobucenim teroristima u policijske uniforme!

  • Boža zemunac

    10. oktobar 2023 | 12:54

    Mora se samo umreti. I nemoj ti da nam soliš pamet. Daleko ti lepa kuća.

  • Micika

    10. oktobar 2023 | 14:15

    Znate vi već duži niz godina sta radite😡Ni u vašoj kući mi ne odlučujemo sta ćete raditi.Zar se ni malo ne bojite Boga?Kako ne volim takve dvolicne i kvare ljude kao što ste vi?Gadim se na vas i vaše prokleto dupe...bljakkkkk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA