Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista: Uhapšen Tomica iz Prilužja, miran, porodičan čovek. Kurti nastavlja sa hrvatskim scenarijem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aljbin Kurti nastavlja sa sprovođenjem hrvatskog scenarija i ispunjenjem plana za rešavanje pitanja srpskog naroda, da polovinu Srba protera, a polovinu uhapsi, navodi Srpska lista

  • 14
KiM IZBORI GRACANICA Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Srpska lista saopštila je povodom današnjeg hapšenja još jednog Srbina na administrativnom prelazu Merdare, da režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nastavlja sa sprovođenjem hrvatskog scenarija i ispunjenjem njegovog plana za rešavanje pitanja srpskog naroda koji je obećao pre nekoliko meseci, da polovinu Srba protera, a polovinu uhapsi, naravno bez dokaza.

''Danas, u popodnevnim časovima, na administrativnom prelazu Merdare, uhapšen je Tomica B. iz Prilužja, u svom mestu poznat kao dobar, povučen i porodičan čovek koji nije prodao svoju imovinu. On se sumnjiči da je počinio navodno ratni zločin, i do sada je 24 godine bez ikakvih problema prelazio administrativne prelaze i boravio na Kosovu i Metohiji'', navodi se u saopštenju Srpske liste, prenosi Tanjug.

Dodaju da je užasan osećaj kod svih Srba na Kosovu i Metohiji kada Kurtijev režim ima slobodu da maltretira, hapsi i proglašava krivim Srbe bez ijednog dokaza o krivici, i to u prisustvu međunarodnih misija i najskuplje evropske misije Euleks, koja se, po pravilu kada se krše prava Srba, nikada nije oglasila.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Simić: "Bez deeskalacije na severu KiM pričati o izborima besmisleno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    10. oktobar 2023 | 23:18

    Srpski narod vekovima trpi nepravdu, ovo je takav bezobrazluk.

  • Katarina

    10. oktobar 2023 | 23:17

    Ljudi sta je ovo vise ovo je za svaku osusdu , dokle ce Kurtojev rezim da se tolerise dokle ce Srbi na Kim biti hapseni dokle sta ceka medjunardona zajednica !

  • Miki

    10. oktobar 2023 | 23:01

    Ovo je sramota sta nas narod doživljava svakodnevno na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA