Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Krkobabić sa ambasadorom Japana Imamurom Akirom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastanku su prisustovali i treći sekretar Ambasade Japana Ogura Kaori, sekretar Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović i pomoćnik ministra Tijana Nešić

  • 0
Milan Krkobabić Foto: Siniša Đukić/Ministarstvo za brigu o selu

Prvi susret ministra za brigu o selu Milana Krkobabića sa novoizabranim ambasadorom Japana u Republici Srbiji Nj.E. gospodinom Imamurom Akirom održan je danas u Palati Srbija. Tema sastanka bila je kako očuvati i unaprediti ruralne sredine i pospešiti međusobnu saradnju Srbije i Japana na tom polju.

"Kvalitet života u seoskim sredinama, pogotovo onih najmlađih i najstarijih je prioritet države Srbije", rekao je Krkobabić.

Posebno je istaknuto da socijalna – garantovana penzija kao institut socijalne politike predstavlja najefikasnije sredstvo u borbi protiv siromaštva. Prema rečima gospodina Imamure ovaj vid davanja za najstarije u Japanu postoji od šezdesetih godina prošlog veka, danas iznosi oko 600 dolara mesečno i veoma je dobro primljen, pa inicijativu za uvođenje socijalne – garantovane penzije u Srbiji smatra izuzetno bitnom i opravdanom.

I jedna i druga zemlja nalaze načine da život na selu učine primamljivim i da proces migracija iz gradova u sela, koji je započeo u vreme pandemije korona virusa, nastave novim programima za obnavljanje nerazvijenih regiona i sistematskim poboljšavanjem uslova života i rada u seoskim sredinama.

U narednom periodu biće razmotreni konkretni programi Vlade Japana za poboljšanje kvaliteta života u lokalnim sredinama Srbije.

Sastanku su prisustovali i treći sekretar Ambasade Japana Ogura Kaori, sekretar Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović i pomoćnik ministra Tijana Nešić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA