Vreme čitanja: oko 1 min.

Milićević se susreo sa predstavnicima srpske zajednice u Vićenci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar je na praznik Pokrova presvete Bogorodice prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog apostola i jevanđeliste Luke

  • 0
Đorđe Milićević, Vićenca Foto: Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je, na poziv Saveza Srba u Italiji, Vićencu, gde se susreo sa predstavnicima srpske zajednice u tom delu Italije.

Ministar je na praznik Pokrova presvete Bogorodice prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog apostola i jevanđeliste Luke, nakon čega je u pratnji sveštenika Dalibora Đukića i čelnika Saveza Srba u Italiji Lidije Radovanović i Dušana Aleksića, obišao gradilište novog Parohijskog centra i budućeg hrama SPC u Vićenci.

Srbi u Italiji sakupili su priloge od kojih su kupili zemljište za izgradnju ovih verskih objekata, a budući velelepni kompleks SPC u Vićenci prvi je u ovom delu Evrope koji je uknjižen na Srpsku crkvu.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Milićević je prisustvovao i sportsko-zabavnoj manifestaciji „Sabor srpske sloge“ u mestu Tori di Kvartesolo, na kojoj je učestvovalo više od hiljadu Srba.

On je održao i radni sastanak sa predstavnicima svih srpskih udruženja u Italiji, gde je apelovao na jedinstvo među srpskim narodom gde god živeo.

Milićević je naglasio da srpska udruženja u Italiji i širom sveta imaju apsolutnu podršku u svim svojim aktivnostima koje su usmerene na očuvanje nacionalnog identiteta, srpskog jezika i pisma, kulture i tradicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA