≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Privođenje mladog Srbina kod Zubinog Potoka zbog majice sa motivima cara Dušana je teror

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u pokrajini sa konačnim ciljem da se oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek proteraju sa svojih vekovnih ognjišta"

  • 70
Petar Petković Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Srbin Stefan S. (27) priveden je kod Zubinog Potoka zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana, a tim povodom oglasio se Petar Petković direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

"Jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u pokrajini sa konačnim ciljem da se oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

U prilog tome govori i najnovije privođenje mladog Srbina, Stefana S. (27) zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. Njega je Kurtijeva policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog kako su rekli “vređanja po nacionalnoj osnovi”.

Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice? To je realnost u kojoj Srbi na severu KiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica.

Svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova - zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose.

Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti KiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    15. oktobar 2023 | 11:46

    Kurti sprovodi teror nad Srbima i to ceo svet vidi i žalosno je što svi ćute na to

  • Emi

    15. oktobar 2023 | 11:46

    prištinske terorističke vlasti ne prezaju čak da maltretiraju i decu

  • Marka

    15. oktobar 2023 | 11:54

    Mnogo mi je zao srpskog stanovništva i sta sve preživljavaju na KIM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA