≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučević iz Kine: Ulaganje u vojsku je ulaganje u našu sigurnost, a ne zveckanje oružjem!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Već sutra imamo sastanak sa predstavnikom Centralne Vojne Komisije, a o njenom značaju govori već dovoljno to što je njen predstavnik sam Si Đi Ping

  • 66

Ministar odbrane Miloš Vučević nalazi se u Kini, gde naša delegacija na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, učestvovati na Trećem međunarodnom stateškom forumu "Pojas i put".

Vučević je rekao da je velika čast što je država Srbija predvođena Vučićem prisutna u Pekingu, kao jedna od preko 100 država koje učestvuju na ovom Samitu.

- Već sutra imamo sastanak sa predstavnikom Centralne Vojne Komisije, a o njenom značaju govori već dovoljno to što je njen predstavnik sam Si Đi Ping - rekao je Vučević za TV Pink.

Kako kaže, razgovaraće i o novim stvarima i poslovima u segmentu protivvazdušne odbrane i svega ostalog kako bi Srbija bila sigurnija i bezbednija za sve njene građane.

- Komplikuju se stvari na svetskoj sceni kada je vojna oprema u pitanju, sve je dobilo novu dimenziju zbog sukoba koji su u toku. Samo na momentu kada je došlo do sukoba u Izraelu, dobili smo potražnju od 6 država za našim odružjem - rekao je ministar.

Kako kaže, iznad svega mora da se vodi računa o bezbednosni naše države i Vojsci Srbije, a da tek kada se to pokrije može da se razmišlja o izvozu.

- Kruna ove posete biće sastanak dva predsednika - kaže Vučević i dodaje:

- Mi ne možemo da kupujemo više na evropskom tržištu, potpisaćemo ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom, i Srbija će koliko za par sati razgovarati šta dalje možemo sa Kinom da uradimo a da nije u suprotnosti sa odlukama i sankcionisanju SAD. Mi ne možemo lako da dopremimo sve što kupimo, mi smo evropska država i sve oko nas su članice NATO pakta, pa nije lako da sve to kupimo, a kamoli dobijemo. Treba nam još mnogo toga, iako smo već puno toga uradili. Vidite šta se dešava u svetu i na prostoru KiM - rekao je Vučević.

Vučеvić jе istakao da jе Srbiji potrеbno još mnogo toga, iako jе mnogo toga urađеno i navеo da Kurti nе stajе sa pogromom Srba na KiM.

- Sprеčava da ljudi dobiju hranu, mеdicinskе lеkovе, oduzima sanitеtska vozila. U takvom ambijеntu jе nеozbiljno i nеodgovorno rеći da nam nе trеba naoružanjе. Citiraću prеdsеdnika Vučića - zamislitе šta bi nam sе dеsilo da nеmamo ovakvu snažnu vojsku. Zamislitе da imamo onu vojsku iz 2008. godinе, kako bi mnogi iskoristili da slomе Srbiji kičmu. Ulaganjе u vojsku jе ulaganjе u sigurnost, a nе zvеckanjе oružjеm.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako kineska televizija izveštava o dočeku srpskog predsednika Aleksandra Vučića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    16. oktobar 2023 | 19:45

    Za Srbiju je pristustvo na forumu "Pojas i put" izuzetna čast ali i prilika za razgovor o novim projektima.

  • Bilja

    16. oktobar 2023 | 19:49

    Tako je. Dami brinemo o bezbednosti svoje zemlje

  • Katarina

    16. oktobar 2023 | 19:35

    Јака војска Србије значи и јача безбедност за наш народ и сигурност.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA