Vreme čitanja: oko 1 min.

Komanda KFOR-a: Raspoređeno dodatnih 330 vojnika iz Velike Britanije i Rumunije

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Odluka je zasnovana na osnovu zahteva vrhovnog komandanta NATO saveza za Evropu i odobrili su je saveznici u Severnoatlantskom savetu"

  • 2
KFOR Zvečan Kosovo i Metohija Foto: Privatna arhiva

Komanda KFOR-a je putem objave na Fejsbuk stranici saopštila da je na Kosovo i Metohiju stiglo dodatnih 200 vojnika iz Velike Britanije i 130 iz Rumunije.

U saopštenju se navodi da je ovo raspoređivanje usledilo nakon sukoba koji su se dogodili u Banjskoj 24.septembra ,„zbog povećanja tenzija i potrebe za povećanim brojem patrola“uz administrativnu liniju sa centralnom Srbijom.

Kontingent od dve stotine britanskih vojnika iz Prvog bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa i 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stigli su na Kosovo i pridružili se kontingentu od 400 vojnika koji su već raspoređeni, da pojačaju mirovnu misiju KFOR-a“, navedeno je u saopštenju.

„Odluka je zasnovana na zahtevu vrhovnog komandanta NATO saveza za Evropu i odobrena je od strane saveznika u Severnoatlantskom savetu kao korak predostrožnosti kako bi se osiguralo da KFOR ima snage koje su mu potrebne da ispuni svoj mandat UN-a za održavanje bezbednog okruženja,slobode kretanja za sve građane“, dodaju iz Komande KFor-a.

Kfor trenutno broji preko 4.500 vojnika iz 27 zeemalja članica NATO-a.

(Telegraf.rs / N. Z)

Video: Specijalna jedinica tzv. kosovske policije uz pratnju KFOR-a počela pretres u Banjskoj i okolini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA