≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Banjska je taktički bila užasna za nas, donela višenedeljne i višemesečne posledice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje danas u Novom vikend jutru na televiziji Pink

  • 54
Aleksandar Vučić Foto: TV Pink - Printscreen

Gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u emisiji Novo jutro na Pinku počelo je u 11 časova, a u emisiji će govoriti o svim važnim i aktuelnim temama za Srbiju. Predsednik je ponovio da je razgovor sa velikom petorkom bio težak, i da ne može da govori o detaljima.

- Razume se sve oko Kosova i Metohije je za nas izuzetno teško. Banjska je taktički bila užasna za nas, donela višenedeljne i višemesečne posledice, ali u strateškom smislu, njihov jedini cilj je da priznamo nezavisno Kosovo. Da li bi bio razlog Banjska ili nešto drugo, ta politika odnosa prema Srbiji u kojoj Priština uvek ima prednost ostaje - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je najavio da će u četvrtak, petak, ići u Brisel gde će tema biti Kosovo i Metohija i naglasio da veruje da će Beograd uspeti da pronađe izlaz da Srbija nastavi da gura, da istovremeno sačuvamo srž naše nacionalne politike i naših nacionalnih interesa. Kaže i da građani ne treba da brinu.

- To je naš posao mi ćemo se izboriti - rekao je Vučić i dodao da može da se desi da će i predsedica vlade Ana Brnabić po povratku iz Njujorka, u to vreme biti u Briselu, ali različitim povodom.

- Ja da nagrabusim oko Kosova, a ona nekim lepšim povodom - rekao je predsednik i dodao da se razume da je sve oko KiM za nas teško.

- Naše je da se borimo i izborićemo se, da li je to prijatno, nije - rekao je on.

Govoreći o sankcijama koje su pojedini predstavnici opozicije tražili da se uvedu predsedniku zbog događaja u Banjskoj, on je rekao da je to jedinstven slučaj u svetu da neko iz opozicije traži da budu uvedene sankcije protiv njihove zemlje.

- Jer kada uvodite sankcije protiv predsednika jedne zemlje, onda naravno pravite lošu reputaciju za zemlju, da će to da se odrazi i na investicije i na sve druge. Oni se strašno sekiraju sad što sankcija nema. Jer ne zna šta će sa sobom. Ali to je toliko neodgovorno, toliko neozbiljno. Toliko, ako mi dozvolite, antidržavni pristup i antinarodni pristup - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić naveo je da nas je kohabitacija Koštunice i Tadića doveli do jednostranog progšlašenja nezavisnosti Kosova i da su užasni odnosi u DOS-u doveli do pogroma i proglašenja nezavisnosti Crne Gore.

- Kada je bilo otcepljenje Crne Gore 2006. godine, ko je bio na vlasti? - pitao je Vučić.

On je priznao da je 85 zemalja tada priznalo tzv. Kosovo.

- Koliko njih je tada otpriznalo (tzv.) Kosovo? Pa, nula - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA