Stano: Lajčak u Beogradu i Prištini razgovarao o implementaciji Ohridskog sporazuma

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 15

Kazao je da su predstavnici Beograda i Prištine pozvani na sastanak, koji će biti održan na marginama Evropskog saveta kasnije ove nedelje

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je danas da su razgovori specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, proteklog vikenda sa zvaničnicima u Beogradu i Prištini, bili fokusirani na to kako unaprediti implementaciju Ohridskog sporazuma.

"Ne postoji namera da se on zameni", rekao je Stano novinarima u Briselu.

Naveo je da se razgovaralo o različitim predlozima i idejama od kojih su neki u pisanoj formi, uključujući i "moderan evropski predlog statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO)".

"Očekujemo brze akcije koje će pokazati da su obe strane posvećene nastavku procesa normalizacije, ispunjavanjem obaveza iz dijaloga o Sporazumu o putu ka normalizaciji, kao i svih prethodnih sporazuma bez preduslova ili odlaganja", poručio je Stano.

Kazao je da su predstavnici Beograda i Prištine pozvani na sastanak, koji će biti održan na marginama Evropskog saveta kasnije ove nedelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    24. oktobar 2023 | 18:54

    Kurti nije ispoštovao mi jednu odredbu Ohridskog sporazuma.

  • Žaklina

    24. oktobar 2023 | 18:24

    Moramo da nadjemo način i zaustavimo Kurtijevu tiraniju, da se poštuje međunarodno pravo i rezolucija 1244 koja je pravni akt koji se nikako ne sme zaobilaziti.

  • Viktor

    24. oktobar 2023 | 18:23

    Međunarodno pravo i pravda su na strani Srbije i to je branik naših nacionalnih interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA