Vreme čitanja: oko 1 min.

Dr Siniša Perić na čelu Partije ujedinjenih penzionera Zvezdara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za potpredsednike OO PUPS Zvezdara izabrani su dr Milenko Ostojić, mr Marijana Živković i Mirjana Tovilović,

  • 0
Dr Siniša Perić na čelu Partije ujedinjenih penzionera Foto:PUPS

U prepunoj velikoj sali mesne zajednice Lipov lad delegati izborne skupštine Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda OO Zvezdara jednoglasno su za novog predsednika izabrali Sinišu Perića, doktora turizma.

"Puna akciona osposobljenost karakteriše jedan od najjačih opštinskih odbora PUPS-a, PUPS Zvezdara, kao i spremnost da se zajedno sa penzionerima, poljoprivrednicima i proleterima borimo i izborimo za naša programska načela: "Tri P" - Penzije prate plate, 13. penziju, socijalnu garantovanu penziju, preporod sela i nezaobilaznu participaciju radnika u upravljanju i raspodeli dobiti u državnim preduzećima. Ne zaboravljamo je i za nju se zalažemo – 13. plata za radnike u javnim preduzećima", izjavio je Perić.

Za potpredsednike OO PUPS Zvezdara izabrani su dr Milenko Ostojić, mr Marijana Živković i Mirjana Tovilović, a biran je i stalni sastav opštinskog odbora, Nadzorni odbor i Disciplinska komisija.

Predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski istakao je borbu PUPS-a za stabilnost i redovnost isplate penzija, kao i usklađivanje penzija po PUPS-ovoj formuli "Tri P" - penzije prate plate, obezbeđivanje 13. penzije za penzionere sa najnižim primanjima i uvođenje instituta Socijalne - garantovane penzije za sve starije osobe preko 65 godina koje nisu ostvarile pravo na penziju i nemaju druge izvore prihoda.

Mihajlovski je istakao i značaj borbe ministra i predsednika PUPS-a Milana Krkobabića za poboljšanje uslova života i rada u seoskim područjima, kroz realizaciju niza projekata koje Ministarstva za brigu o selu sprovodi.

Prisutnima su se obratili i potpredsednik Izvršnog odbora Profir Rančić i predsednica Ženske mreže PUPS- a Mira Jovanović, a izbornoj skupštini prisustvovali su i potpredsednik partije Vladan Đukić, članovi Izvršnog odbora Zoran Dimitrijević i Snežana Petrović, kao i predsednici svih opštinskih odbora PUPS-a sa teritorije Grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA