Vreme čitanja: oko 2 min.

Mali odgovarao opozicionim poslanicima: Dobio sam Đilasa na sudu prošle godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je naveo da je otišao u sud i argumentovano pokazao sve spise i dokumente

  • 1
Siniša Mali Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je prošle godine Dragana Đilasa dobio na sudu i naplatio sve sudske troškove, a da je sud potvrdio da je u redu to što je Đilasa nazvao lopovom.

- Na suđenju o kome ste imali priliku da čujete, navodno ja sam nešto jaukao i da sam se žalio, a ja pobedio. Kaže pravosudna presudna, tačno 15. septembra prošle godine sam naplatio sve sudske troškove od Dragana Đilasa. Tu se navodi: odbija se kao neosnovan tužbeni zahtev tužioca Dragana Đilasa kojim je tražio da se obaveže tuženi Siniša Mali da tužiocu na ime nematerijalne štete u vidu duševnih bolova, povrede časti i ugleda, isplati određeni iznos. Gde sam ja rekao i označio tužioca kao osobu koja krade. Da sam ja rekao da je Dragan Đilas lopov i da krade. Dragan Đilas me je tužio i sud je presudio u moju korist - rekao je Mali.

On je naveo da je otišao u sud i argumentovano pokazao sve spise i dokumente.

- Toliko o tome ko je u pravu. I toliko o tome kakav sam bio onakav ili ovakav. Što se tiče tih suđenja, kao što vidite dođem, argumentovano, pokažem sve spise i dokumente. Sud presudi da sam u pravu i još naplatim novac od Dragana Đilasa - rekao je Mali.

Mali je dodao da je, verovatno, on izuzetak kada je reč o ljudima koji su nešto dobili od Đilasa.

- Možda sam retka osoba koja je nešto naplatila od Đilasa jer je on uglavnom naplaćivao od građana Beograda i Srbije. Pravosudna tužba Dragana Đilasa, ja pobedio, uplaćen novac na račun 15. septembra, gde je sud rekao da nikakav problem nije i da je u redu što sam ga ja nazvao da je lopov - rekao je on.

Računao sam i došao do toga koliko je novac otišao u džepove Đilasa pa smo izračunali da je to bio 619 miliona evra tokom godina koliko je bio na vlasti.

- Prihodovao je 80 evra svakog minuta tokom godina kojih je bio na vlasti - naveo je Mali.

(Telegraf.rs)

Video: Mali u kupovini: Uz proizvode "Bolja cena" uštedeo sam više od 1.000 dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cxv

    25. oktobar 2023 | 12:41

    Daj da vidimo presudu... I da li je sudija presla u viši sud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA