Vreme čitanja: oko 1 min.

Ana Brnabić održala brifing u Briselu: "Srbija već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU"

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji - navela je premijerka

  • 27
Ana Brnabić Printskrin: Instagram/anabrnabic

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, danas je u Briselu održala brifing na temu članstva u Evropskoj uniji gde je, kako kaže, informisala o aktuelnim reformama Srbije, ali i o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metihiji.

- Radni dan započela sam u Briselu, gde sam održala brifing u Centru za evropske politike (European Policy Centre) na temu članstva u Evropskoj uniji u novoj eri i perspektivi Srbije. Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva - navela je priemijerka.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Istakla je da je Srbija u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja.

- Znam koliko smo naporno radili, koliko smo toga postigli i šta ćemo još sve uraditi u vremenu ispred nas. Srbija je u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja. Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način - napisala je primerjeka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    26. oktobar 2023 | 11:36

    U mnogim oblastima ispunjavamo standarde Evropske unije.

  • Ana

    26. oktobar 2023 | 11:32

    Srbija je jaka država zahvaljujući SNS! Dosta napreduje i razvija se. Želi samo najbolje za svoj narod.

  • Aleks

    26. oktobar 2023 | 11:34

    Srbija je celom svetu pokazala da je uvek spremna za saradnju. Neosporivo je da je Srbija napredovala u svakoj sferi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA