Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić povodom izjave Hovenijera: Podrška transformaciji KBS u vojsku osnažuje ekstremizam vlade u Prištini

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Podrška transformaciji KBS, postepena ili trenutna, u teško naoružane vojne snage, ne doprinosi procesu dijaloga, smirivanju tenzija ili normalizaciji odnosa u našem regionu - napisao je Đurić na platformi X

  • 1
Banja Luka Banjaluka, proslava Dana Republike Srpske, Marko Đurić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Povodom izjave američkog ambasadora na Kosovu Džefrija Hovenijera, koji je rekao da SAD podržavaju transformaciju KBS u vojsku, i poručio da takva podrška ne doprinosi dijalogu, smirivanju tenzija i normalizaciji odnosa, oglasio se ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

- Podrška transformaciji KBS, postepena ili trenutna, u teško naoružane vojne snage, ne doprinosi procesu dijaloga, smirivanju tenzija ili normalizaciji odnosa u našem regionu - napisao je Đurić na platformi X, piše Kosovo Online.

On je naveo da je transformacija KBS u stalnu vojsku direktno protiv Rezolucije 1244 SB UN i Kumanovskog vojno-tehničkog sporazuma.

- Sve ovo na stranu, podrška transformaciji KBS u ovom političkom trenutku na Kosovu* samo osnažuje i nagrađuje ekstremnu vladu u Prištini, vođenu etno-nacionalističkom agendom, pod čijim nadzorom je 11 odsto kosovskih Srba već napustilo Kosovo. Dijalog ostaje jedini put napred, a da bi on bio uspešan, ne treba dalje da ohrabrujemo one koji ga otvoreno potkopavaju - dodao je Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    26. oktobar 2023 | 18:22

    tebe če pitat neko ne mlati dase narod ne sprda sa tobom tisi samo po trčko za ove na vlast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA