Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović: Ištvan Pastor bio je saveznik za istorijska dela, prijatelj i poštovalac srpskog naroda

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Plenio je otvorenošću i poštovanjem argumenata i velikim uvažavanjem srpskih stavova i razumevanjem zajedničke sudbine i zajedničkih izazova"

  • 0
Ištvan Pastor Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor, koji je danas preminuo, bio saveznik za istorijska dela, prijatelj i poštovalac srpskog naroda, i veliki lider mađarske zajednice u Vojvodini.

"Primio sam sa nevericom vest da nas je posle kraće bolesti napustio Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, sa kojim sam, još od devedesetih godina delio poslaničke klupe u parlamentu, a poslednjih gotovo osam godina i zajedničku i najveću odgovornost za politički rad u Vojvodini i njen razvoj. Plenio je otvorenošću i poštovanjem argumenata i velikim uvažavanjem srpskih stavova i razumevanjem zajedničke sudbine i zajedničkih izazova. Bio je lider mađarske zajednice u Vojvodini za ponos i ugled, i drug i prijatelj na koga sam mogao da se oslonim. Zastupao je principe u javnom delovanju, a danas je takvih ljudi malo i tim pre je plenio svojim stavovima i zalaganjem.

Srpsko-mađarsko prijateljstvo uzdignuto je na visok nivo zahvaljujući i njemu i to će biti beleg za večno pamćenje. Njegova predanost i posvećenost mađarskoj zajednici u Srbiji bila je potpuna i sveobuhvatna i ostavila je trajne rezultate ugrađujući ovu zajednicu u temelje zajedništva koje nam je nasušno potrebno.

Bio je veliki drug, vedar, optimista do poslednjeg časa. Pamtiću ga kao jednog od poslednjih političara koji je vrednostima davao prednost u odnosu na gole brojeve. Njegovim odlaskom izgubili smo prijatelja, saveznika i pregaoca koji će nam u budućnosti nedostajati i više nego što smo u stanju da to danas shvatimo.

Njegovoj porodici i mađarskoj zajednici u našoj zemlji upućujem iskreno saučešće", izjavio je Mirović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA