Vreme čitanja: oko 1 min.

Suniog: Nadam se brzoj isporuci lekova u srpskim sredinama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek upozorio sredinom oktobra na mogućnost humanitarne krize ukoliko na KiM ne budu dopremljeni lekovi, kiseonik i medicinski materijal

  • 0
Kbc Kosovska Mitrovica Foto: Filip Plavčić

Šef delegacije EU u Prištini Tomaš Suniog rekao je da ceni brzo odobrenje ministra zdravlja u Prištini Arbena Vitije da se obezbede lekovi u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Suniog je na društvenoj mreži X (Tviter) napisao i da se nada da će lekovi i medicinska sredstva za bolnice i zdravstvene centre u sredinama sa srpskom većinom biti brzo isporučeni.

I ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer pohvalio je odobrenje Vitije za slanje lekova i medicinskih sredstava. On je na društvenoj mreži X napisao da se pridružuje svom kolegi iz EU u podršci ministru zdravlja iz Prištine zbog, kako je naveo, njegove posvećenosti služenju svim zajednicama na Kosovu.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek upozorio sredinom oktobra na mogućnost humanitarne krize ukoliko na KiM ne budu dopremljeni lekovi, kiseonik i medicinski materijal.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA