Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić se sastala sa premijerom Kine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je istakla da je kruna njihovog prijateljstva, ugovor o slobodnoj trgovini koji će Srbiji, privredi i svim građanima doneti mnogo koristi

  • 5
Ana Brnabić i Li Ćiang Printskrin: Instagram/anabrnabic

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastala se premijerom Državnog saveta Narodne Republike Kine Li Ćiangom.

- Gospodina Lija poznajem od svoje prethodne posete Šangaju, 2019. godine i drago mi je što smo imali priliku da se ponovo sretnemo. Ponovio je čvrst stav Narodne Republike Kine u vidu poštovanja međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Na tome će naša zemlja zauvek biti zahvalna Kini - navodi Brnabić.

Ona je istakla da je kruna njihovog prijateljstva, ugovor o slobodnoj trgovini koji će Srbiji, privredi i svim građanima doneti mnogo koristi.

- Moja poseta dolazi samo mesec dana nakon posete predsednika Pekingu i premijer Li je rekao na sastanku da je naš predsednik izuzetno popularan u Kini, što Srbiji otvara mnoga vrata. Kruna našeg prijateljstva je ugovor o slobodnoj trgovini koji će našoj zemlji, privredi i svim građanima doneti mnogo koristi - navodi premijerka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Ona ističe da da posebno ceni izjavu kineskog premijera da će nastaviti da podržavaju kineske kompanije u investiranju u Srbiju.

- Nastavljamo dalje da radimo na produbljivanju naše saradnje, a akcenat će u budućnosti, pored političke saradnje biti na privredi i turizmu. Posebno cenimo izjavu kineskog premijera da će nastaviti da podržavaju kineske kompanije u investiranju u Srbiju i da će kinesko tržište biti još otvorenije za srpske proizvode - napisala je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    4. novembar 2023 | 14:39

    Kina je veliki prijatelj naše zemlje i predsednika Vučića

  • Nada

    4. novembar 2023 | 14:38

    Odnosi sa Kinom nikada bolji

  • Jelena

    4. novembar 2023 | 14:42

    Kina i Srbija dva izuzetno prijateljska naroda što je nedavno dokazano posetom Vučića Kini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA