Grubješić: Neka od zemalja EU uticala na formulaciju o Kosovu

Pošto je formulacija o "teritorijalnom integritetu Kosova" ubačena u poslednji čas, bojim se da se Evropska komisija nije tu mnogo ni pitala, rekla je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić ocenila je da nije moguće da Evropska unija izmeni formulaciju o "teritorijalnom integritetu Kosova", navedenu u Strategiji o proširenju EU.

- Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je da Komisija neće menjati formulaciju, ali pošto je ubačena u poslednji čas, bojim se da se Komisija nije tu mnogo ni pitala - rekla je Grubješićeva.

Na pitanje ko je uticao da se formulacija o "teritorijalnom integritetu" ubaci, Grubješićeva je odgovorila da je to "neka od zemalja članica EU".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da od EU očekuje da izmeni za Srbiju neprihvatljivu formulaciju o "teritorijalnom integritetu Kosova", navedenu u Strategiji o proširenju EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA