Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom, ostavili su nam u nasledstvo svi znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije", naveo je Vučević

  • 14
Miloš Vučević Foto: Ministarstvo odbrane

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vučević položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-majora Tiosava Jankovića.

Posle polaganja venca, uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije, ministar odbrane upisao je u spomen-knjigu:

Slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom, ostavili su nam u nasledstvo svi znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije. Njihov zalog bili su njihovi životi. To nas obavezuje kao ljude, kao njihove sinove i kćeri, unuke i praunuke da se večno klanjamo senima ovih besmrtnih junaka".

"Njihova žrtva treba da nam bude zavet i vodilja da svim svojim srcem i dušom branimo i gradimo našu otadžbinu. Da je čuvamo za buduća pokolenja, za svu našu decu, jer je sav smisao naše borbe sigurna, večna i srećna naša otadžbina Srbija!".

(Telegraf.rs)

Video: Vučević: Kako to da kosovska policija koristi srpsko naouržanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mita

    11. novembar 2023 | 13:27

    Svečanost na Avali osnažuje svest o značaju mira i solidarnosti među ljudima, bez obzira na političke ili druge razlike.

  • Tea

    11. novembar 2023 | 15:10

    Ne treba zaboraviti ovaj važan datum kada je naša mala zemlja u ratu podnela veliku žrtvu

  • Tijana93

    11. novembar 2023 | 14:21

    U čast našim junacima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA