≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vulin: Moja ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije kaže da bi na njegovo mesto trebalo da dođe neko ko prepoznaje procese i zna šta je državna politika

  • 2
Aleksandar Vulin, sastanak Foto: MUP

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Aleksandar Vulin, rekao je danas da njegova ostavka neće promeniti politiku Sjedinjenih Država i Evropske unije prema Srbiji.

- Svet se menja i nikada ne treba misliti da je nastupio kraj istorije. Moji stavovi o srpskom svetu i neulasku Srbije u EU su dovoljno puta otežali život predsedniku Vučiću - rekao je Vulin, dodajući da je Vučić godinu dana unazad trpeo pritiske od onih koji su želeli Vulinovu smenu.

- Baš kao što je godinama odbijao zahteve Zapada da ne vodim kancelariju za KiM koja je obnovila Civilnu zaštitu, ostvarila potpuno zajedništvo Srba na KiM sa Vladom i predsednikom, i očuvala život i finansiranje našeg naroda, istrpeo je pritiske i kada su ambasadori SAD i EU tražili da ne budem taj koji će u Ministarstvu rada određivati šta su državne ceremonije i koji spomenici iz vremena NATO agresije će biti podignuti - ispričao je Vulin.

Osvrnuo se i na događaje u Banjskoj i rekao da do ove tragedije ne bi došlo da je formirana Zajednica srpskih opština.

- Da li bi ljudi koje je Kurti proterao sa KiM pokušavali da se silom vrate u svoja sela? Da je Kurti sproveo Briselski sporazum, region Sever bi imao svoju policiju, uključujući i specijalnu jedinicu, i ne bi bilo nasilja zbog koga su Srbi bežali pred progonom - naveo je i naglasio da događaje 24. septembra, država, predsednik, Vojska Srbije, MUP, BIA nisu planirali, ni odobrili, a posebno ne sproveli.

- Da jesu, ne bi se akcija odigrala u manastiru, već bi se vodila u Prištini, Ranilugu, Šilovu i Štrpcu. Postavlja se i pitanje gde je bio Kfor i zašto nije bio uz administrativnu liniju i zašto se nije pojavio čim je došlo do sukoba - rekao je bivši direktor BIA.

Takođe je kazao da bi, posle njega, na čelo agencije trebalo da dođe lice koje prepoznaje procese i zna šta je državna politika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gedža

    12. novembar 2023 | 13:23

    Tako je kad Vulin kamuflira svoju rusofilnost sa "ostavkom". Ma idi begaj bre

  • EU

    12. novembar 2023 | 14:08

    Прозрели смо вашу политику

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA