≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takozvana kosovska policija istražuje slučaj paljenja srpske zastave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zastava je spaljena u selu Velika Hoča u Orahovcu

  • 0
Zapaljena srpska zastava Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Takozvana kosovska policija pokrenula je istragu zbog "podsticanje razdora i netrpeljivosti" u selu Velika Hoča, u opštini Orahovac, nakon što je tamo spaljena srpska zastava na spomen ploči.

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici su u ponedeljak izašli na lice mesta i primetili da je na ulazu u selo zapaljena zastava na spomen-ploči, javlja Koha a prenosi Tanjug.

"Jedinice policije su, nakon što su dobile informaciju da je zapaljena zastava, izašle na lice mesta i primetile da je na ulazu u selo, na spomen-ploči, od strane nepoznatih lica delimično zapaljena zastava države Srbije. Tužilac je obavešten o slučaju, dok policijske jedinice sprovode istragu", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je juče da je na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su stradali od albanskih ekstremista, tokom vikenda zapaljena srpska trobojka.

Na tom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac zapaljena srpska trobojka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA