Vreme čitanja: oko 2 min.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević na Globalnom media forumu u Abu Dabiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čast mi je da danas budem ovde i da učestvujem u diskusiji o ovoj izuzetno važnoj temi, koja je postavljena u pravom trenutku, naglasila je Vasiljević

  • 2
Suzana Vasiljević Foto: Ustupljene fotografije

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević predstavljala je našu zemlju na Globalnom media forumu u Abu Dabiju.

Ona je zahvalila Nјegovom Visočanstvu šeiku Mansuru bin Zajedu Al Nahjanu, kao i svima koji su odigrali klјučnu ulogu u organizaciji ovog reputabilnog medijskog kongresa.

"Čast mi je da danas budem ovde i da učestvujem u diskusiji o ovoj izuzetno važnoj temi, koja je postavljena u pravom trenutku", naglasila je Vasiljević.

Prenosimo najvažnije teze kojima su pokrenute važne teme:

• Globalna priroda klimatskih promena zahteva međunarodnu saradnju, razmenu znanja i uzajamnu podršku. Upravo na ovakvim forumima imamo priliku da zajedno razgovaramo o strategijama, uspešnim primerima, ali i izazovima, kako bismo mogli da doprinesemo sveobuhvatnijem komunikacijskom odgovoru na ovu krizu.

• Srbija, baš kao ni Ujedinjeni Arapski Emirati, nije imuna na posledice klimatskih promena. Suočavamo se sa izazovima poput ekstremnih vremenskih prilika, sve višim temperaturama i poremećajima regularnih tokova u polјoprivredi.

Vlade ne mogu da se bave klimatskim promenama same za sebe – da bi postigle pravi uspeh, potrebna im je podrška građana, istakla je Vasiljević.

• Kao stručnjaci za komunikacije, svesni smo toga da ovde nisu u pitanju samo akcije ili aktivnosti kao takve, već da se radi o tome koliko dobro se one prenose našim građanima.

• U ovom kontekstu, svaka vlada ima dvostruku odgovornost: jedna je da sprovede promene, a druga da obezbedi da ljudi te promene razumeju i prihvate. U suštini, efikasnost akcija svake vlade povezana je sa time koliko je njena komunikacija efektna.

Uvereni smo da odgovorna vlast podrazumeva da građani ne treba samo da razumeju i podržavaju rešenja koja sprovodimo, već i da žele da budu njihov deo.

• Tokom proteklih nekoliko godina, trudili smo se da edukujemo građane o inicijativama u oblasti klimatskih promena iz dva razloga: 1) da

podignemo svest o ovom pitanju i 2) da pojačamo angažman građana.

• Iako je u pitanju spor proces koji zahteva dosledno slanje poruka i stalne napore kako bi se ostvario realni napredak, pronašli smo određene alate koji su bili posebno uspešni i koji su doprli do građana širom Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸

    14. novembar 2023 | 12:39

    Izuzetno važna vest i fantastičan uspeh, nikad veći u novijoj istoriji! Nadam se da će biti više ovakvih vesti, jer narod jako zanima šta, recimo, radi zamenik savetnika za marketing.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA