Vreme čitanja: oko 1 min.

U Briselu danas nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

Vreme čitanja: oko 1 min.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove

  • 3
Beograd, Pristina, Srbija, Kosovo Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga na tehničkom nivou uz posredstvo EU. Delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok će Prištinu predstavljati Besnik Bisljimi.

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, doputovala je sinoć u Brisel gde će se održati nova runda dijaloga sa Prištinom pod posredstvom EU.

U Petkovićevoj delegaciji je tim od 18 eksperata, što je najveći broj eksperata koji dolazi do sada, a reč je o ljudima koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima, javio je dopisnik Tanjuga.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove.

etković je ranije ove nedelje rekao da je Beograd prihvatio poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nastave razgovori dve strane u Briselu, na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

"Naša strana vrlo pripremljeno ide i sa posebnim timom eksperata gde ćemo razgovarati o tekstu statuta ZSO što je prvi konkretan korak u pravcu formiranja Zajednice Srpskih opština", rekao je Petković i dodao da razgovori o statutu ZSO treba da daju odgovore na koji način će se rešiti brojna važna pitanja koja se odnose na ZSO. Poslednji put dve strane su bile u Briselu 26. oktobra i tada su održani odvojeni sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima EU. (Kraj) /lol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    16. novembar 2023 | 08:11

    USTAV SRBIJE: KOSOVO I METOHIJA JE NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE DRZAVE SRBIJE.DA LI SU PREGOVORI U BRISELU USTAVNI OSTAVLJAM SUDIJAMA USTAVNOG SUDA DA TO PROTUMACE.

  • ARS

    16. novembar 2023 | 11:57

    Agonija Srbije sa Kosovom se nastavlja a šta nas tek čeka ako ikada uđemo u tu EU to ne možemo ni da predpostavimo ? Tuga za Srbe je nemerljiva šta su sve preživeli od te iste sad kako je zovu EU ?

  • Dali

    16. novembar 2023 | 11:51

    Ovo je čisto gubljenje vremena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA