Vreme čitanja: oko 2 min.

"Do 2025. godine imaćete prosečnu penziju od 450 evra": Vesić razgovarao sa penzionerima u Vranju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dodao je da se politika meri po tome da li je dobra za ljude

  • 7
goran vesić Foto: Predrag Mitić

Član Predsedništva SNS Goran Vesić razgovarao je sinoć sa vranjskim penzionerima, kojima je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića zahvalio za sve što su uradili u poslednjih 11 godina, kako bi zemlji danas bilo bolje, i poručio da su izbori 17. decembra sudbonosni, jer se bira za ili protiv nastavka razvoja Srbije.

"Najveću žrtvu ekonomske stabilnosti podneli su upravo penzioneri. Da nije bilo vas, da niste pristali da se odreknete dela malih penzija, danas Srbija ne bi mogla da bude ekonomski stabilna zemlja", rekao im je Vesić.

Zahvaljujući tome, dodao je, u poslednje vreme penzije se uvećavaju i nekoliko puta godišnje.

"Do 2025. godine imaćete prosečnu penziju od 450 evra. Prosečna penzija bila je 209 evra 2012. godine. Zato će Srbija obratiti posebnu pažnju na najstarije građane", rekao je Vesić.

Istakao je da su izbori 17. decembra sudbonosni, jer se na njima glasa za ili protiv Srbije, dodajući da je jedini program opozicije – napad na predsednika Aleksandra Vučića.

"Oni koji glasaju za Srbiju, glasaju za listu ’Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ glasaju za nastavak svih projekata koji se danas sprovode, gradnja puteva, pruga, investicije, zavise od toga da li će na izborima pobediti naša lista", poručio je Vesić.

Dodao je da će u Srbiji 2025. godine, kao što je Vučić i obećao, prosečna plata biti 1.000 evra, a penzija 450 evra.

"Kada bude tako, ljudi će hteti i više i to je normalno. Ali, da bi plata bila 1.200 evra, a penzija 500 evra, moraju prvo da budu 1.000, odnosno 450 evra kako smo obećali do 2025. godine. Idemo korak po korak, svake godine obezbeđujemo bolji život. Niko ne može da kaže da se danas ne živi bolje nego 2012. A, može i još bolje", ukazao je Vesić.

Dodao je da se politika meri po tome da li je dobra za ljude, da li je njima danas bolje nego što im je bilo juče i hoće li im biti još bolje sutra.

Vesić je napomenuo da izbori 17. decembra nisu samo pitanje ekonomije i boljeg života ljudi, već i pitanje da li će Srbija biti slobodna i samostalna zemlja.

"Dok je Vučić predsednik, on će voditi srpsku politiku. Ni američku, ni rusku, ni kinesku, ni tursku, već politiku u interesu građana Srbije. Mi sada slobodno i samostalno odlučujemo o sudbini svoje zemlje, zahvaljujući politici Vučića. Dok je on predsednik biće mira u Srbiji. Čuvaćemo mir i bolji život za ljude", rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    16. novembar 2023 | 10:15

    Sada mi je penzija 31.000 za 40 godina privatničkog staža. 260 €. Ispod proseka.

  • JO

    16. novembar 2023 | 10:17

    Prosečna penzija ne sme da bude manja od 60% prosečne plate

  • Grunf

    16. novembar 2023 | 10:18

    Toliko bi trebalo da bude minimalna a ne prosečna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA