Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski diplomata proglašen za personu non grata u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju

  • 14
Vlada Republike Srbije zgrada Foto: Nikola Anđić

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata.

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Lokalnim samoupravama u Vojvodini dodeljeno 320 milliona za uklanjanje divljih deponija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    20. novembar 2023 | 19:23

    Putuj Hrvoje u lijepu tvoju i ne vraćaj se više!

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    20. novembar 2023 | 19:26

    Доста је било понижавања, свака част .

  • Igors

    20. novembar 2023 | 19:30

    Pametno tako treba sa svakim ko ne poštuje Republiku Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA