≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karan o slučaju Šnajder i razbijanju hrvatske mreže agenata: Kome više nije jasno zašto Zapadu smeta Vulin?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vulin je bio ključna ličnost i predsednikov saveznik kada je predsednik Vučić pokrenuo obračun sa mafijom u Srbiji, kaže Karan

  • 2
Aleksandar Vulin, BIA Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Potpukovnik u penziji i bivši oficir KOS Ljuban Karan istakao je danas da se baš na slučaju Šnajder vidi zašto toliko smeta Aleksandar Vulin zapadnim zemljama, kao i snažna i razvijena BIA.

"Hrvatska služba je samo ekspozitura moćnih zapadnih službi i one zajedno rade na podrivanju ustavnog poretka Srbije i aktuelne vlasti. Zato je razbijanje ove mreže agenata na čelu sa Šnajderom veliki uspeh naše službe. Pre svega čestitam ljudima iz operative BIA, čestitam direktoru BIA Aleksandru Vulinu koji je bio prinuđen da da ostavku na tu funkciju", istakao je Ljuban Karan.

"Paralelno sa prodorom ovih stranih službi u Srbiji koji postaje isuviše drzak, pojedinci iz zapadnih centara moći nastoje da naše službe oslabe maksimalno i onda vrše te kadrovske pritiske. Sada odjednom zapadnim vladama smeta Aleksandar Vulin. Zašto smeta? Zato što je vrlo uspešno vodio neke druge resore i pokrenuo značajna pitanja. Vulin je bio ključna ličnost i predsednikov saveznik kada je predsednik Vučić pokrenuo obračun sa mafijom u Srbiji. Evo i sada se vidi zašto smeta Aleksandar Vulin, zato što je uspešno pokrenuo obračun sa stranim obaveštajnim mrežama u Srbiji", naglasio je Karan i dodao da je Šnajder birao i vrbovao ljude koji mogu da utiču na javnost Srbije.

"Očito su zapadne službe preko hrvatske službe pripremale podrivačke aktivnosti vezano za izbore, jasno je da su hteli nasilnu promenu vlasti u Srbiji, nerede i unutrašnje sukobe u državi. Plan im je zahvaljujući BIA propao", poručio je Ljuban Karan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    22. novembar 2023 | 13:05

    Jedno je biti vredan i uspesan u poslu, a drugo je davati politicke izjave koje mogu da se tumace na razne nacine. Treba sve objasniti do tancina da se ne bi dao materijal drugima za nagadjanje, koje moze biti pohvalno ali i zlonamerno.

  • RV

    22. novembar 2023 | 13:02

    Da li baš?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA