Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće bolje kad shvate da je Jasenovac sramota: Vučić na temu odnosa sa Hrvatskom i proterivanju diplomate

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić je govoreći o odnosima u regionu rekao da su odnosi sa Crnom Gorom nešto bolji nego ranije, sa Mađarskom i Severnom Makedonijom najbolji u istoriji

  • 31
Aleksandar Vučić Foto: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će odnosi sa Hrvatskom biti bolji kada shvate da je Jasenovac sramota, a ne nešto što bi trebalo da se zaboravi.

On je to rekao za tv Pink govoreći o odnosima u regionu i dodao da misli da su odnosi sa Crnom Gorom nešto bolji nego ranije, sa Mađarskom i Severnom Makedonijom najbolji u istoriji, a da nam Bugari zameraju, jer smo popularniji od njih u Severnoj Makedoniji, prenosi Tanjug.

"Sa Albanijom imamo pristojne odnose koliko je moguće. (Premijer Edi) Rama nije bio na nedavnom sajmu vina, ali albanski predstavnici jesu i neka njihova vina su dobila nagrade. Interesantne su njihove sorte vina, ne volim ove svetske. Ja volim sva vina naše braće Makedonaca. I 'Plantaže' su napravile jedno dobro vino", rekao je Vučić.

Proterivanje hrvatskog diplomate stvar nadležnih organa

Predsednik Srbije rekao je večeras da ne želi da komentariše proterivanje hrvatskog diplomate iz Srbije i da je to stvar nadležnih organa.

"Ja to nisam ni pomenuo i nisam hteo o tome da govorim, zato što sam mislio da je to pitanje profesionalnog odnosa. Dve ozbiljne službe kakve su Srpska i Hrvatska", rekao je on.

On je dodao da ne želi da komentariše izjavu Vojislava Šešelja koji je govorio na ovu temu i dodao da samo misli da je sramota za one ljude koji su to uradili.

"Neću da govorim o imenima. Nema nikakve sumnje da onaj koji interese svoje zemlje daje u ruke nekoj drugoj zemlji, posebno onoj koja se ne ponaša prijateljski prema vašoj zemlji. Nadležni organi moraju da vide gde postoji krivac, a da li je sramota, pa svakako da jeste ", rekao je on.

Predsednik je prokomentarisao i sadašnju vlast u Hrvatskoj, gde predsednik i premijer nisu u istoj političkoj partiji i dodao da bi situacija kod nas bila mnogo gora.

"Kod nas bi bilo mnogo gore, tako da ne znam šta bismo mogli da postignemo. Mnogi ministri žive za to da prave kampanje, neki ljudi se menjaju", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na vojnom aerodromu u Batajnici obilazi novonabavljeno naoružanje i opremu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    26. novembar 2023 | 23:40

    Jasenovac je nesto sto je ostavilo veliki trag nama

  • Sinoc sam prelistavao

    27. novembar 2023 | 08:08

    Neke nemacke cifre o ratu 41 do 45 god, kako ih samo nije sramota pisu da je u drugom svetskom ratu poginulo oko 17 mil, najvise Rusa, poljaka I mi smo treci na listi nigde nema ni ustasa ni muslimana sto znaci rat se vodio gde su najvise srbi ziveli,a kad su nemacke izjave o jasenovcu negde su izjavili da se radi oo cifri od 80 do 100 hiljada pobijenih u jasenovcu pa su napisali I izjavu trulog tudjmana koji je rekao da se radi o cifri od 10 do dvadeset hiljada, I jos su nemci napisali gde je bio najveci genocid za njih je srebrenica zaboravili su I njihove I ustaske zlocine tako ja u nemackoj muslimanima kazem ko vam grob odrzava I koliko placate odrzavanje a svabama samo kazem da su tu samo mudzahedini pobijeni to je ta istina

  • Aleks

    27. novembar 2023 | 09:55

    Hrvatska da gleda svoja posla i pozabavi se odnosima. Pozabavise onom bolnom cinjenicom ko su i sta su i odakle su. Da im bude lakse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA