Vreme čitanja: oko 1 min.

Kurti: "Do kraja godine nije planiran sastanak na visokom nivou u Briselu"

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednji put Vučić i Kurti su bili u Briselu 26. oktobra kada su imali odvojene sastanke sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom

  • 8
Albin Kurti, Aljbin Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da do kraja godine nije planirana nova runda dijaloga na visokom nivou u Briselu, piše Tanjug.

On je rekao novinarima da ne zna da je u decembru planiran sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Reporteri.

"Vlada Kosova je uvek bila posvećena i konstruktivna u dijalogu sa Srbijom. Ali posle terorističkog napada u Banjskoj i Zvečanu, smatramo da je prioritet naše države bezbednost granica. Mi želimo normalizaciju odnosa sa Srbijom, ali ne možemo da imamo normalizaciju bez bezbednosti, a bezbednost znači da kriminalci, teroristi ne treba da budu slobodni kao što se to čini u Srbiji. Sarađujemo sa našim bezbednosnim institucijama, ali i sa međunarodnim partnerima", rekao je Kurti.

Poslednji put Vučić i Kurti su bili u Briselu 26. oktobra kada su imali odvojene sastanke sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    1. decembar 2023 | 19:44

    posle izbora i priznajnje kosova

  • Nemanja

    6. decembar 2023 | 15:18

    Kurti moze da i peva i plese, na nasu svetu zemlju dolaze tzv. kforovci, a poznato nam je da stite samo siptare. Pa ako se i vi pitate - od koga ih stite - onda ima samo jedan odgovor: paraziti dosli da se konacno nahrane do sitosti.

  • Nemanja

    6. decembar 2023 | 15:13

    Postovana gospodo, pogledajte malo u "Knjigu neprijatelja" koju je gospodin Putin marljivo i pazljivo vodio. Ako ste sta iz toga naucili, onda cete dozvoliti da kazemo; svi ti "daleki" mogu slobodno Putinu poljubiti petu, jer oni nemaju tu velicnu. Mocni su da ga unistavaju i njegovu zemlju, a onda kao istucena kucad dolaze da ga mole za ovo ili ono.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA