≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Vlade Srbije demantuju netačne informacije u vezi sa postavljanjem zastave Republike Italije

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebno ističemo da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specifikacijama, navodi generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije

  • 35
Zgrada Vlade Srbije noću Vlada Srbije noć Foto: Shutterstock

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije demantuje netačne informacije koje su objavljene u medijima u vezi sa postavljanjem zastave Republike Italije.

"Želimo da naglasimo da su procedure postavljanja zastave Republike Italije izvedene sa najvećom pažnjom i u skladu sa međunarodnim protokolima. Format postavljanja zastava duž autoputeva u našoj zemlji je vertikalan, što zahteva specifično prilagođavanje zastava svih zemalja ovom formatu. Ovaj metod postavljanja je usvojen kako bi se osiguralo uniformno predstavljanje i poštovanje svih zastava, nezavisno od njihovih originalnih proporcija.

Posebno ističemo da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specifikacijama. U slučaju zastave Republike Italije, posebna pažnja je posvećena nijansi zelene boje kako bi se osiguralo da se jasno razlikuje od nijansi na zastavi Mađarske. Ovo prilagođavanje je ključno za očuvanje identiteta svake zastave unutar datog formata.

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije posvećen je održavanju najviših standarda u svim aspektima međunarodnih odnosa, uključujući i protokole vezane za postavljanje zastava. Svi postupci se sprovode sa maksimalnom preciznošću i poštovanjem prema svakoj zemlji", ističe se u saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    3. decembar 2023 | 21:22

    Nisu problem nijanse boja, nego sirina vertikalnih. Da, okačene su Madjarske zastave umesto Italijanskih.

  • Ред

    3. decembar 2023 | 20:58

    Не разумем причу. Ко је шта и зашто и због чега демантовао? Шта се десило у вези Итало заставе?????? Где је почетак приче?

  • Samo kažem

    3. decembar 2023 | 22:25

    Da ne bude nejasnoća . Slikajte sporne zastave jednu pored druge objavite pa da vidimo kako to u stvarnosti izgleda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA