Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić se upisao u knjigu žalosti: Svet će pamtiti Kisindžera kao istaknutog državnika i političara

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Britki um, pragmatičnost i duboko razumevanje složenih, globalnih političkih okolnosti gospodina Kisindžera, kao i njegov vizionarski pristup, ostaće vodilja sadašnjoj i budućim generacijama političara", napisao je Dačić

  • 0
Ivica Dačić američka ambasada SAD Amerika knjiga žalosti Henri Kisindžer Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/Dijana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upisao se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, koja je otvorena povodom smrti bivšeg državnog sekretara Henrija Kisindžera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Povodom smrti bivšeg državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Henrija Kisindžera, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće i saosećanje sa porodicom, Vladom i američkim narodom".

"Svet će pamtiti Henrija Kisindžera kao istaknutog državnika, političara i vrsnog diplomatu, koji je svojom vizijom i delima ostavio neizbrisiv trag u diplomatiji, spoljnoj politici i međunarodnim odnosima u turbulentnim vremenima istorije".

"Britki um, pragmatičnost i duboko razumevanje složenih, globalnih političkih okolnosti gospodina Kisindžera, kao i njegov vizionarski pristup, ostaće vodilja sadašnjoj i budućim generacijama političara i inspiracija za građenje boljih odnosa i prosperitetnije budućnosti svih zemalja i naroda širom sveta. Neka počiva u miru".

(Telegraf.rs)

Video: Neprihvatljiv potez pomeranja spomen ploče u Prištini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA