≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbima sa KiM uručeno 60 poziva zbog barikada na severu

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su 9. decembra 2022. godine barikade u mestu Rudare na severnom delu Kosova i Metohije i zbog njih su im uručeni pozivi

  • 0
Barikade u Rudarima Foto: Nikola Tomić

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je danas da je Direkcija za istragu teških krivičnih dela tzv. kosovske policije, po nalogu Specijalnog tužilaštva u Prištini ovih dana uručila preko 60 poziva ljudima sa severa KiM zbog barikada koje su u decembru prošle godine bile postavljene u mestu Rudaru pored Zvečana.

"Kako sam uspeo da saznam radi se krivičnim delima protiv ustavnog poretka i uglavnom su ti ljudi pozvani da se odazovu sudu u svojstvu osumnjičenih lica", rekao je Pantović nakon što je imao uvid u jedan od uručenih poziva suda.

Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su 9. decembra 2022. godine barikade u mestu Rudare na severnom delu Kosova i Metohije, a zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića na prelazu Jarinje, zbog navoda da je, "organizovao teroristički napad na prostorije CIK na severu Kosova".

Barikade su uklonjene par dana pred početak 2023. godine nakon što su dobili međunarodne garancije da će njihovi zahtevi da se oslobode uhapšeni Srbi i ne procesuiraju učesnici protesta, biti ispunjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA