Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednica Suda u Hagu oslobodila Nasima Haradinaja

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haradinaj je uhapšen u Prištini, a suđeno mu je u Hagu zbog javnog obelodanjivanja dokumenata suda u kojima su bila i imena svedoka i drudi osetljivi podaci

  • 2
Kosovo OVK sud Hag Nasim Haradinaj Foto: Tanjug/AP

Predsednica Specijalizovanih veća Kosova u Hagu Ekaterina Trendafilova oslobodila je bivšeg pripadnika OVK Nasima Haradinaja daljeg izdržavanja kazne od četiri godine i tri meseca u zatvoru tribunala, navodeći da do isteka kazne ostaju da važe uslovi kojih treba da se pridržava.

Predsednica je u vidu imala i izveštaj sekretara Specijalizovanih veća o vladanju Haradinaja u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća. Predsednica je zaključila da su krivična dela za koja je Haradinaj osuđen nesumnjivo teška, imajući u vidu zastrašujući efekat koji je otkrivanje poverljivih informacija imalo u odnosu na (potencijalne) svedoke, ali da niz faktora govori u prilog izmeni kazne", navodi se u saopštenju Specijalnog suda, a prenosi RTS.

Trendafilova je konkretno zaključila da je Haradinaj tokom vremena provedenog u pritvorskom objektu imao priliku da razmisli o svojim postupcima i da se u izveštaju sekretara navodi da se u proteklih nekoliko meseci pridržavao pravila koja tamo važe.

"Osim toga, predsednica je navela i da je Haradinaj izrazio kajanje i čvrstu rešenost da se ubuduće uzdrži od radnji koje bi mogle predstavljati krivična dela protiv pravosuđa i da se pridržava svih uslova iz odluke o puštanju na slobodu. Predsednica je naglasila da će odluka biti povučena ukoliko se Haradinaj ne bude pridržavao nekog od uslova iznetih u njoj", zaključuje se u saopštenju.

Haradinaj je uhapšen u Prištini, a suđeno mu je u Hagu zbog javnog obelodanjivanja dokumenata suda u kojima su bila i imena svedoka i drudi osetljivi podaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista

    14. decembar 2023 | 14:32

    Pa jel neko iznenađen početkom oslobađanja jednog po jednog Šiptara? To se znalo od samog početka samo je bilo putanje koliko dugo će cirkus trajati.

  • GP

    14. decembar 2023 | 16:12

    Ma da! To je taj sud za koji se svi hvataju kad treba reci:" U Srebrenici se desio genocid. Sud je to rekao, ne ja". Nevidjeno licemerstvo! I od suda i svih onih koji to koriste. Pi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA