≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Specijalni sud produžio pritvor Tačiju i Veseljiju

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tu odluku doneo je predsednik suda, a kako se navodi, Specijalizovana veća su navela da postoji opasnost da utiču na svedoke i tražilo je da se sledeće ročište o tom pitanju održi krajem januara

  • 0
Hasim Taci, Hag, specijalizovano vece Kosova Foto: Tanjug/AP

Bivšim liderima tzv. OVK Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju produžen je pritvor u Hagu.

Tu odluku doneo je predsednik suda, a kako se navodi, Specijalizovana veća su navela da postoji opasnost da utiču na svedoke i tražilo je da se sledeće ročište o tom pitanju održi krajem januara.

U Hagu je u toku suđenje bivšim vođama tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići optuženi su za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva, prenosi Tanjug.

Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini. Tzv. OVK je tokom 1998. i 1999. godine izvršila brojne zločine, ubistva i otmice nad pripadnicima vojske i policije tadašnje Jugoslavije, Srbima i drugim nealbancima, kao i Albancima koji nisu prihvatili da budu njeni pomagači ili pripadnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA