≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kosovska policija upala u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj i isterala radnike: Evo ko preuzima objekat

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kosovske Agencije za privatizaciju navode da je Kosovska policija ponudila pomoć Agenciji nakon zahteva za stavljanje pod upravu pomenutog hotela

  • 7
Banjska Kosovo Foto: Filip Plavčić

Pripadnici Kosovske policije upali su u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" u mestu Banjska u opštini Zvečan i isterali radnike, prenosi Kosovo online.

Zamenik komandira za region Sever Veton Eljšani rekao je za Kosovo onlajn da je Kosovska policija danas oko podne počela asistenciju kosovskoj Agenciji za privatizaciju.

"Oni rade svoj posao, mi asistiramo. U vezi toga šta se dešava, najverovatnije da će taj objekat preuzeti Agencija za privatizaciju i više detalja nemamo. Ako Agencija objekat daje nekome drugom ili samo blombira, o tome nemamo informacije. Mi ćemo biti tu dok se to ne završi", naveo je Eljšani.

U odgovoru za "Kohu", iz kosovske Agencije za privatizaciju (KAP) navode da je Kosovska policija ponudila pomoć Agenciji nakon zahteva za stavljanje pod upravu pomenutog hotela, koji se, kako navodi KAP, nalazi u vlasništvu društvenog preduzeća "Trepča standard".

"Zemljište i raniji objekat (renoviran bez dozvole od strane subjekta koji je još nepoznat KAP-u) su vlasništvo d.p. Trepča Standard, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, koja je pod nadležnošću KAP-a. S obzirom da KAP do sada nije imao pristup tom delu, nakon stvaranja uslova za pristup i dobijanja informacija da je u ovim objektima bilo i nelegalnih aktivnosti, KAP je uz pomoć policije stavio imovinu pod svoju upravu. Pre nego što su ove mere preduzete, KAP je pokušala da stupi u kontakt sa strankama koje su do sada koristile ove objekte, ali nije uspela da ih identifikuje niti kontaktira", navodi se u odgovoru KAP.

Inače, hotel "Rajska banja" otvoren je 2019. godine, a vrpcu su presekli direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević poručio je tom prilikom da je "Rajska banja" drugi veliki infrastrukturni objekat u toj opštini čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije preko Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs)

Video: Postavljena traka na mestu izvođenja radova na groblju, građani podneli prijavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Silni

    19. decembar 2023 | 18:48

    E moji Srbi...

  • Mare

    19. decembar 2023 | 18:50

    Asistiraćemo vam mi kad vas ostave drugovi iz boncli baze ko Avganistance polako ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša.

  • Marina

    19. decembar 2023 | 19:21

    A iz Srbije tišina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA