Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Ako ne bude većine, opet izbori u Beogradu, nova vlada do kraja februara

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Govoreći o izborima u Beogradu, predsednik je poručio da će se ići na nove izbore ukoliko nema većine u skladu sa zakonom

  • 18
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas građanima iz Predsedništva, a između ostalog pričao je i o izborima koji su održani 17. decembra.

Govoreći o izborima u Beogradu, poručio je da će se ići na nove izbore ukoliko nema većine u skladu sa zakonom.

"Nema većine, nema većine. Kakav je problem, ići će se na nove izbore u skladu sa zakonom. Ima većine - ima većine, neće se ići odmah na nove izbore i kraj priče. Samo što ovog puta izbora, osim ukoliko tako ne odluče institucije ili po sili zakona ako nema većine, izbora neće biti, baš kao što sam rekao prošli put da će biti za godinu i po dana, sada smo jasno rekli da ih neće biti do 2027. godine jer moramo u potpunosti da se posvetimo svim ovim velikim ciljevima ubrzanom napretku i rastu naše zemlje", rekao je Vučić.

On je rekao i da očekuje da će se Narodna skupština biti konstituisana u januaru.

"Verujem da ćemo već u januaru imati konstituisanje Narodne skupštine Republike Srbije i da ćemo u kratkom vremenskom periodu, nadam se pre početka marta, jer rokovi će ići tu do kraja aprila. Ako se ne varam, gledaćemo da do kraja februara završimo formiranje Vlade, jer nas mnogo posla čeka", naveo je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    24. decembar 2023 | 12:39

    Ne vredi - ova opozicija je toliko loša da će Dunavom i Savom još dosta vode proteći dok oni ubede većinu naroda da glasa za njih !!!???

  • Mile

    24. decembar 2023 | 14:53

    Najsiromasnija smo zemlja regiona i Evrope

  • Lord

    24. decembar 2023 | 14:51

    A sta ti gomila klinaca radi na splavovima u 3 ujutro,to nema veze,a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA