Vreme čitanja: oko 1 min.

Studenti se okupili ispred Filozofskog fakulteta, pa prešli u Knez Mihailovu ulicu

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Knez Mihailovoj ulici nameravaju da razgovaraju sa građanima i objasne šta traže

  • 63
Studenti protest Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Više desetina studenata okupilo se danas na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, odakle su ponovili zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave da se otvore birački spiskovi.

Predstavnik studenata Ivan Bjelić rekao je da je plan za danas da se ministarstvo blokira telefonskim pozivima i mejlovima kao i zahtevima na pisarnici sa pitanjem - kada će otvoriti biračke spiskove, navodeći da su to ministarstvo i resorni ministar nadležni za spiskove.

Bjelić je za petak najavio da će organizovati novu blokadu u trajanju od 24 sata za koju nije želeo da navede lokaciju, ali je rekao da će sa te blokade studenti otići direktno na protest inicijative "Proglas" u subotu u 12 časova.

Okupljeni su se na poziv Bjelića sa platoa ispred Filozofskog fakulteta premestili u Knez Mihailovu ulicu gde nameravaju da razgovaraju sa građanima i objasne šta traže.

Skup protiče mirno, a njemu prisustvuju predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja (SPN)" Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić, Zoran Lutovac, Vladimir Obradović, Biljana Stojković, Mila Popović. Studenti su pre dva dana održali protest ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i ispred Vlade Srbije blokirajući šest časova Ulicu kneza Miloša, Nemanjinu, Birčaninovu.

Predstavnici studenata rekli su tada da ministarstvo nije odgovorilo na njihov zahtev da im se dozvoli uvid u birački spisak i najavili da će to tražiti od lakalnih samouprava.

Oni su rekli i da je rok za to do danas u podne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scorpio

    27. decembar 2023 | 15:15

    Slušam advokata nekog uhapšenog studenta koji je zabrinut što je njegov klijent uhapšen a sutra treba da ima kolokvijum. Pitam se koji moj traži student na protestima i lomi skupštinsku imovinu umesto da sprema kolokvijum?!

  • Jelena Savić

    27. decembar 2023 | 15:08

    Ne treba lagati građane! Ovi ljudi nisu studenti i ne predstavljaju nikoga.

  • Mila

    27. decembar 2023 | 15:10

    Neka rade ono za šta su došli na fakultet, a ne da prave cirkus po gradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA