≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Državni sekretar Ninoslav Jovanović pozvao na prekid štrajka glađu

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegovo pismo prenosimo u celosti

  • 0
Ninoslav Jovanović Foto: Nikola Anđić

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ninoslav Jovanović pozvao je Mariniku Tepić da odmah prekine štrajk glađu.

"Kao neko ko je zadužen, između ostalog da štiti ljudska prava, upućujem javni apel i molbu gospođi Tepić da odmah prestane sa štrajkom glađu", napisao je državni poslanik.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

"Ugrožavate svoje zdravlje i povređujete svoju porodicu ovim činom. Politička borba ne sme da se pretvori u političko blato po kom se svi valjamo. Politička pobeda ili poraz na nekim izborima nisu borba između života i smrti. Duboko pogrešno je to tako predstavljati!

Vi u ovoj situaciji morate reći “NE” Vašem političkom šefu i svakako morate reći “DA” razumu. Šta je sledeće? Ko izgubi na izborima, zapretiće skokom sa mosta!?

Vaš politički oponent je dobio 1,8 miliona glasova. Nadpolovičnu većinu u Skupštini. Potpuno legitimno! To su činjenice. Marinika, građani to znaju, međunarodna zajednica to zna, svi na političkoj sceni to znaju. Kolege sa Vaše izborne liste koju ste Vi predvodili to takođe znaju i to komentarišu na taj načini, iako ne smeju da o tome govore javno.

Borba za privilegije u Beogradu Vaše političke grupacije ne svodi se na izbore za Skupštinu grada Beograda (iako je Vaš politički rezultat pravo iznenađenje, ipak građani su većinski podržali nekog drugog), nego za dve ili tri centralne beogradske opštine kada dođu lokalni izbori, kako bi isti ti ostvarili privilegije u opštinama gde im je mesto prebivališa, dalje od toga njih ne zanima. Privilegije bez odgovornosti su njihova supernova kojoj teže.

I zato Vas još jednom pozivam da pod hitno prekinete štrajk glađu, pre svega zbog Vašeg zdravlja i Vaše porodice. Bog je taj koji sudi, ne politički šef, pa makar on bio i… ako kažem: politički pigmej i finansijski magnat, svi će znati na koga mislim.

U duhu predstojećih Božićnih praznika, žeil Vam dobro zdravlje", stoji u pismu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA