Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Dačić čestitao Novu godinu: I u 2024. godini Srbija na prvom mestu

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cele ove godine, kako ističe, slušali smo vesti o tragičnim sukobima, žrtvama i razaranjima, o nestašici hrane, energenata, o velikoj krizi koja je pogodila čak i najbogatije zemlje sveta

  • 1
IZBORI IZJAVA DAČIĆ Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić srdačno je čestitao novu 2024. godinu svim građanima Srbije.

"Na izmaku smo godine u kojoj se Srbija suočila sa mnogim izazovima, možda najvećim u poslednjih nekoliko decenija. Naša zemlja je još jednom bila na ispitu, da li je dovoljno jaka, stabilna i složna da opstane u jakom vrtlogu koji je zahvatio ceo svet", naveo je Dačić.

Cele ove godine, kako ističe, slušali smo vesti o tragičnim sukobima, žrtvama i razaranjima, o nestašici hrane, energenata, o velikoj krizi koja je pogodila čak i najbogatije zemlje sveta.

"Srbija je odolela tim burnim i teškim izazovima, sačuvala je svoju stabilnost, mir i nastavila snažno da napreduje", naglasio je Dačić. Uprkos nikad većim pritiscima, kako je kazao, sačuvali smo naš suverenitet, naše Kosovo i Metohiju i naš narod koji na njemu živi.

"Imamo nepokolebljivu volju da i u 2024. nastavimo da sprovodimo politiku koja Srbiju ima na prvom mestu. I ne samo volju, već i ogromno poverenje vas koji ste još jednom čvrsto potvrdili da želite stabilnu, jaku i prosperitetnu Srbiju", naveo je šef diplomatije. Siguran sam, ističe Dačić, da ćemo u godini koja dolazi ostvariti i sačuvati sve naše najvažnije državne i nacionalne interese.

"U to me uverava naša zajednička snaga da, okupljeni oko jasnih ciljeva, nastavimo putem koji je i do sada doneo mir i napredak. Želim vam da predstojeće praznike provedete u porodičnoj slozi i dobrom raspoloženju, sa verom da će nova 2024. godina biti još jedna godina naših zajedničkih uspeha i pobeda", naveo je Dačić u čestitci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA