Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik poručio da se još istražuje pozadina eksplozije bombe u Kosovskoj Mitrovici

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mi još istražujemo i ne bih da izlazim sa zaključcima zbog čega se to dogodilo, da li je to imalo veze sa etničkim napadom na pripadnike srpskog naroda ili su u pitanju neki drugi razlozi", rekao je Vučić

  • 33
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večaras u Davosu da se još istražuje ko stoji iza jučerašnje eksplozije bombe u Kosovskoj Mitrovici i kakva je priroda toga što se desilo, ali i da je sramota za one koji govore da su to uradili Srbi.

"Mi još istražujemo i ne bih da izlazim sa zaključcima zbog čega se to dogodilo, da li je to imalo veze sa etničkim napadom na pripadnike srpskog naroda, ili su u pitanju neki drugi razlozi. Ali verujem da ćemo u kratkom vremenskom roku znati prirodu napada", rekao je Vučić za Pink.

On je na pitanje da li je jučerašnja bomba koja je odjeknula u Kosovskoj Mitrovici, kako kažu neki, opomena da bi Srbi na severu KiM mogli da prođu kao Oliver Ivanović, rekao da je to velika sramota za ljude koji to govore, prenosi Tanjug.

"Sramota je to velika za te ljude, oni to rade za novac, zato što im je neko platio da tako izgovore i da tako svoje ljude i svoju zemlju napadaju i ništa više", istakao je Vučić.

On je napomenuo da Srbija na KiM nema efektivno vlast da bi mogla da pronađe svakog počinioca lako i brzo, ali da će se priroda samog napada znati uskoro.

"To govori o ljudima koji ne žele dobro svojoj zemlji i koji će uvek da traže krivce u sopstvenom narodu, u sopstvenoj državi i da se raduju neuspehu svoje zemlje. Radujem se zbog 99 odsto ljudi koji vole svoju zemlju, koji vole svoju crveno-plavo-belu zastavu, svoju trobojku više od svega, koji žive za nju, koji žive za našu Srbiju i verujem da ćemo uspeti da napredujemo. Ja vam kažem živim za to", naglasio je predsednik.

Istakao je da Srbiju očekuju ne tako lake odluke i puno izazova, jer Srbija ima posla kako je rekao sa neodgovornim ljudima u Prištini.

"Ako im ovakve stvari padaju na pamet, onda vam je jasno da neće prezati ni od čega. Ali tražiću rešenje i o tome ću razgovarati i sa O' Brajanom večeras, o tome ću razgovarati sa mnogima sutra pa ćemo videti", rekao je on.

Kako je naglasio, nada se da SAD iza toga ne stoji.

"Da li sam pomislio da je Kurti isuviše samostalan u jednom trenutku i da je ta moja pomisao bila pogrešna? Bila je pogrešna, jer to pokazuju podrške koje je dobijao posebno iz Berlina, ali i 'džavelini' koje dobija od Amerikanaca. Tako da ne usuđujem se, mogu samo da vam kažem, želim da verujem i nadam se da za ovako nešto neće imati podršku Amerikanaca", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić dobio člansku kartu bioblioteke u Ruskom domu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    16. januar 2024 | 20:00

    Ne treba prenagljivati, prvo ce se utvrditi ko je odgovoran za eksploziju. Verovatno da ce Pristina pokusati okriviti Srbe i Srbiju.

  • bugi

    17. januar 2024 | 07:55

    Evropa mora reagovati zbog najnovijih desavanja na KIM!

  • dragan

    17. januar 2024 | 07:54

    Istina i pozadina napada ce se otkriti, to je pitanje vremena-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA