≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opljačkane još dve kuće povratnika u selu Ljubožda na KiM

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da političari u Prištini ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu

  • 3
Kancelarija za KiM Kosovo  i Metohiju logo Foto: Vlada RS

Kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića opljačkane su juče u selu Ljubožda, u opštini Istok, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju uz ocenu da je to dokaz da se talas nasilja na srpske povratničke porodice na KiM se nastavlja.

Kancelarija za KiM podesća da su pre samo nekoliko dana, tokom božićnih praznika, u tom selu obijene još dve kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, a da se na meti napada od početka ove godine našao i dom Miodraga Kostića iz Plemetine.

- Ovakvi učestali napadi na miran srpski narod koji samo želi da živi u svojim domovima, posebno na naše povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju, navodi se u saopštenju.

U saopšenju se dodaje da političari u Prištini ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu, naprotiv u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu, a svaki potez koji čine služi da život i opstanak Srba na KiM bude nemoguć.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje predstavnicima međunarodnih organizacija koji deluju na prostoru KiM na ugroženost srpske zajednice na prostoru pokrajine, posebno na težak položaj povratnika i nastavićemo sve intenzivnije da se zalažemo za trajni mir i bezbedan život našeg naroda na KiM, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eeee

    18. januar 2024 | 16:27

    Naći se ih nikada kao i uvek za se da su šiptarski idijoti to je dozvoljeno tamo .

  • Слађана Точиловац Шаљић

    18. januar 2024 | 12:35

    Спроводи се и у јеку је етничко чишћење Срба на КиМ. Поднесите тужбу МКС у Хагу како би се увеле привремене мере. Иначе следеће што ћете гледати су Срби на тракторима који прелазе у централну Србију. Сви споразуми су прекршени од стране Приштине, као и Резолуција СБ УН 1244. Ово је једини начин да се Срби заштите, јер политички дијалог властима у Приштини служи само као маска за етничко чишћење и куповину времена да га спроведу до краја.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA