Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Pokušaj ukidanja platnog prometa jedna od najtežih odluka Kurtija

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je pojasnio da je od prvog momenta kada je obelodanjena namera da se sprovede ta odluka počela diplomatska borba Beograda

  • 26
Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je pokušaj ukidanja platnog prometa jedna od najtežih odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i Prištine, koja za cilj ima egzodus srpskog naroda.

On je za RTS rekao da kada nekome hoćete da ukinete plate i penzije, stipendije, materijalna primanja, jasno je da želite da se obračunate sa srpskim narodom. "Reč je o protivpravnoj odluci i mi smo se snažno suprotstavili ovakvom načinju gaženja srpskog naroda na KiM", rekao je Petković, prenosi Tanjug.

On je pojasnio da je od prvog momenta kada je obelodanjena namera da se sprovede ta odluka počela diplomatska borba Beograda.

"Predsednik Vučić je imao brojne sastanke sa uticajnim ljudima u svetu kojima je rekao šta može da se desi ako odluka stupi na snagu. Mi ovde u Beogradu krenuli smo sa brojnim diplomatskim kontaktima, sastancima, bankarskim sektorom, poštom, predočili smo katastrofalne posledice te odluke", rekao je Petković i dodao da se vodi ozbiljna diplomatska bitka da ta odluka ne stupi na snagu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. januar 2024 | 09:04

    TO JE ODLUKA BRISELA I NATO OKUPATORA SRBIJE !!! BORE SE ZA VELIKU ALBANIJU!!!

  • Prota

    19. januar 2024 | 09:10

    Nema za nas brige dok si ti tu

  • Vladan

    19. januar 2024 | 09:28

    Kurti sprovodi antisrpsku politiku na prostoru KiM. Svojski se trudi da ugasi i protera sve što je srpsko sa prostora naše južne pokrajine. Više nego očigledno je da mrzi Srbe i Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA