Vreme čitanja: oko 1 min.

Prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petar Petković je precizirao da je danas u 9 sati počelo prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku i da očekuje da će vrlo brzo i građani i u te dve opštine prikupiti potpise

  • 26
Glasanje na KiM za smenu grafonačelnika Severne Mitrovice Foto: Privatna arhiva

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika na severu KiM u opštinama Kosovska Mitrovica i Leposavić, a da od danas počinje prikupljanje potpisa i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

"Neophodno je da dođe ne samo do smene tih lažnih nelegitimnih gradonačelnika već i do smene albanskih nelegitimnih odbornika koji su takođe izabrani na tim izborima" u aprilu prošle godine, rekao je Petković za RTS.

Petković je precizirao da danas u 9 sati počinje prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku i da očekuje da će vrlo brzo i građani i u te dve opštine prikupiti potpise i tako jasno staviti do znanja da tzv. gradonačelnici nemaju šta da traže u opštinama i institucijama koje pripadaju Srbima.

On je rekao da je od 5. decembra kada je pokrenuta inicijativa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije nastala potpuna panika u Prištini i da su prištinske vlasti na razne načine pokušavale da spreče taj proces.

"Kad bih vam pričao o svim mogućim potezima Prištine i tog albanskog lokalnog rukovodstva u četiri opštine, mogao bih knjigu da napišem koji su sve to bili izmišljeni razlozi i opstrukcije, samo da ne bi došlo do početka prikupljanja potpisa", rekao je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    19. januar 2024 | 11:52

    Курти је и Европи досадио,ускоро ће од њега дићи руке!

  • ANTE BAN

    20. januar 2024 | 11:39

    VRLLO DOBRO! Nego, - pitajte Petkovića po čijoj instrukciji su kosovski Srbi napustili institucije države Kosovo; policiju, drž.upravu, sudstvo?

  • Lola

    19. januar 2024 | 13:31

    Nepravesni izbori koje je sproveo Kurti nece proci kod naseg naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA